Thumbnail
Novartis

Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Περιλαμβάνονται δύο επιστολές της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού, όπου αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ.

Τα στοιχεία έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το ιδιόχειρο σημείωμα πήγε στην εταιρεία ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε επίσης και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή φέρεται να έχει στα χέρια της έγγραφα της Novartis με προτάσεις για τη φαρμακευτική πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθήσει το δημόσιο, φαίνεται να αναφέρονται στο φθινόπωρο του 2013 και αφορούν στη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων.

Πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο Α. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός ανέφεραν βουλευτές της ΝΔ, μέλη της επιτροπής.

Να λειτουργήσει η επιτροπή κανονικά και να διερευνήσει τα πάντα γιατί είναι η μόνη που μπορεί να ρίξει φως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας παράλληλα η προανακριτική να λάβει από την Novartis όλα τα στοιχεία που έστειλε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο