Thumbnail
Ειδικό αφιέρωμα στον «άρχοντα του τρόμου», H.P Lovecraft

Το 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” αναμένεται και εφέτος να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές, σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τους κινηματγράφους Ιντεάλ και ΑΑΒΟΡΑ, στο διάστημα 3-9 Μαΐου. Και οι φίλοι ταινιών τρόμου της Θεσσαλονίκης, βέβαια, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια καλή... γεύση από φόβο στον κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ, στο διάστημα 10-16 Μαΐου.

Τι θα δείτε όμως στο 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”;

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ελληνικές και διεθνείς Ταινίες Μεγάλου Μήκους, με το Διαγωνιστικό Τμήμα να αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει τις καλύτερες απ’ αυτές σε πανελλήνια πρεμιέρα, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνες που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε πρώτη πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια προβολή!
Από το πρόγραμμα δε γίνεται να λείπουν και οι Ταινίες Μικρού Μήκους με μικρά διαμαντάκια απ’ όλο το κόσμο να συνοδεύουν τις προβολές, προσφέροντας το καλύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται ιδιαιτέρως το Horrorant Film Festival, αυτό είναι τα Ειδικά Αφιερώματά του, επιλέγοντας κάθε χρόνο δύο θεματικές ενότητες που αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν στη κινηματογραφική ιστορία και να σας παρουσιάσουν ταινίες κλασσικές, ταινίες σπάνιες αλλά και μοντέρνα δείγματα του εκάστοτε θέματος, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε –σε πολλές περιπτώσεις- για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, αξιομνημόνευτες παραγωγές.

Το πρώτο απ’ αυτά, θα είναι ένα Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Τρόμου, κι έχει σκοπό να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους αλλά και να συστήσει στους νεότερους, τη βαριά ιστορία της γειτονικής χώρας στο είδος, όταν για σχεδόν τριάντα χρόνια τα giallo και exploitation films κάθε είδους κατακτούσαν αλλά και σόκαραν ολόκληρο το πλανήτη, βγάζοντας μεγάλους σκηνοθέτες όπως οι Dario Argento, Lucio Fulci, Mario Bava, Joe D’Amato και τόσους άλλους.

Το δεύτερο αφιέρωμα είναι προσωποκεντρικό, όμως δεν επιλέξαμε κάποιον σκηνοθέτη ή ηθοποιό, ούτε καν κάποιον άνθρωπο του κινηματογράφου, αλλά τον μεγάλο Αμερικάνο συγγραφέα H. P. Lovecraft που με την αξεπέραστη φαντασία και τις φιλοσοφικά έντονες ιστορίες τρόμου, άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του σε κάθε είδους horror fiction, με τους κινηματογραφιστές να τον διασκευάζουν αλλά και να εμπνέονται απ’ αυτόν, παρουσιάζοντας από τα μέσα του περασμένου αιώνα ένα πλήθος παραγωγών που αξίζει να γνωρίσουμε ή να ξαναεπισκεφτούμε.

Επειδή η φεστιβαλική σας εμπειρία δε πρέπει να τελειώνει όταν ανάβουν τα φώτα της αίθουσα, το 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” θα διοργανώσει και φέτος ξεχωριστά events, πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ομιλίες, παρουσιάσεις, πάρτυ και πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους παρευρισκόμενους ώστε να διασκεδάσουν αλλά και να ενημερωθούν.

Τέλος, δε θα λείπουν ούτε οι καλεσμένοι, με συντελεστές των προβαλλόμενων ταινιών τόσο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, να παρευρίσκονται για να συζητήσουν μαζί σας.

Ακριβώς 100 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του 5ου Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” και σε αυτό το διάστημα θα φροντίζουμε να σας κρατάμε υπ’ ατμόν, με νεότερα ενημερωτικά δελτία για όλα τα νέα του φεστιβάλ.

Αυτό που μπορούμε άμεσα να σας αποκαλύψουμε είναι την επίσημη αφίσα μας, που και φέτος επιμελήθηκε ο Νίκος Κουλαυτάκης και μας κάνει πραγματικά περήφανους που θα είναι η φετινή μας “βιτρίνα”.

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agori-nosokomeio.jpg
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Αγρίνιο: 9χρονος στο νοσοκομείο μετά από επικίνδυνο «challenge» -Του έδωσε φάρμακα ένας συμμαθητής του!
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
Κλείνει η υποβολή αιτήσεων – 37 προγράμματα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εξ αποστάσεως, με έναρξη τον Ιανουάριο 2026
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
συγχονε
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας,...
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
peripoliko astinomia perama
Σταυρούπολη: Δύο 15χρονοι προκαλούν χάος με κλεμμένη μοτοσικλέτα – Τραυματίες και γονείς στο τμήμα
Θεσσαλονίκη: 15χρονοι με κλεμμένη μηχανή τραυμάτισαν οδηγό ΙΧ και αστυνομικό
Σταυρούπολη: Δύο 15χρονοι προκαλούν χάος με κλεμμένη μοτοσικλέτα – Τραυματίες και γονείς στο τμήμα