Thumbnail
Φουσκωμένα σε σχέση με πέρυσι, θα δουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέτος

Φουσκωμένα σε σχέση με πέρυσι, θα δουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέτος.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορταζ της Realnews το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει νέους συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου και νέες τιμές ζώνης.

Σύμφωνα με αυτό προκύπτουν τα εξής:

Από 20% έως 250% θα αυξηθούν οι συντελεστές για τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων.

• Από 21,2% έως 25% επιβαρύνεται η φορολογία για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια με στόχο να εισπραχθούν 200.356.798 ευρώ.

• 539.330 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αυξημένο συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι κατά 325.028.544 ευρώ.

• 3.607.059.617 εκατ. ευρώ προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει από τη φορολόγηση σπιτιών, οικοπέδων και εμπορικών ακινήτων.

• Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για αρκετούς από τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητο που η αντικειμενική του αξία είναι από 700 ευρώ ανά τ.μ. έως 4.000 ευρώ ανά τ.μ.

Αναλυτικά, μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς από φέτος το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου μειώθηκε από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ, ενώ αυξάνονται όλοι οι συντελεστές.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει ένα ακίνητο με αντικειμενική τιμή από 250.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ πέρυσι δεν επιβαρύνθηκε με τον συμπληρωματικό φόρο.

Φέτος θα επιβαρυνθεί με φορολογικό συντελεστή 0,15%, που σημαίνει αυτομάτως 150 ευρώ παραπάνω. Αντίστοιχα, κάποιος που έχει ακίνητο με αξία έστω και κατά ένα λεπτό του ευρώ μεγαλύτερη από τα 300.000 ευρώ θα καταβάλει συμπληρωματικό φόρο με συντελεστή 0,35%, ο οποίος φέτος είναι αυξημένος κατά 250%.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει από τους αυξημένους συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου 563.872.723 ευρώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ
ΙΤΥΕ-Διόφαντος: Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ- Διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών
«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Μεταφερόμενη...
ΙΤΥΕ-Διόφαντος: Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ- Διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών
metsovio_4.jpg
ΕΜΠ: Κοσμήτορας καλείται να δώσει «έγγραφη ενημέρωση» για κατάληψη – Ποιες απορίες θέτει η Πρυτανεία
Η Πρυτανεία ζητεί να πληροφορηθεί εγγράφως «ποια όργανα ενημερώσατε, τι μέτρα λάβατε», ενώ ο Κοσμήτορας επιμένει ότι απλώς μετέφερε απόφαση Γενικής...
ΕΜΠ: Κοσμήτορας καλείται να δώσει «έγγραφη ενημέρωση» για κατάληψη – Ποιες απορίες θέτει η Πρυτανεία
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος
Δημήτρης Μαρκόπουλος για ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Είναι τιμή η μπογιά που έγραψαν κάποια νεαρά παιδιά;»
«Οι κόκκινες μπογιές που γράφτηκαν με αυθορμητισμό και συναισθηματική φόρτιση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως η ενδεδειγμένη τιμή σε αυτά τα παιδιά».
Δημήτρης Μαρκόπουλος για ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Είναι τιμή η μπογιά που έγραψαν κάποια νεαρά παιδιά;»
βραβευση
36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Πανελλήνια διάκριση μαθήτριας σε Μαραθώνιο Ανάγνωσης
«Το σχολείο μας συγχαίρει τη Μελίνα, μαθήτρια πλέον της Πρώτης Γυμνασίου και της εύχεται υγεία, χαρά και δημιουργικότητα»
36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Πανελλήνια διάκριση μαθήτριας σε Μαραθώνιο Ανάγνωσης