Thumbnail
Σιατλ

Η σχέση της Γκάμπι με τους φτερωτούς της φίλους ξεκίνησε τυχαία το 2011, όταν ήταν 4 ετών.
Κάθε μέρα όταν γυρίζει από το σχολείο, η Γκάμπι Μαν, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από το Σιάτλ, χαζεύει ευλαβικά την αγαπημένη της συλλογή. Τι περιλαμβάνει; Σκουριασμένες βίδες, κουμπιά, συνδετήρες, κομμάτια από γυαλί που έχουν ξεπλυθεί από τη θάλασσα…

Ο πρωτότυπος… θησαυρός της αποκτήθηκε σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια, χάρη σε μία ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τα κοράκια της γειτονιάς! Και η ιστορία της ενέπνευσε μία σειρά από επιστήμονες για να μελετήσουν εκ νέου τη συμπεριφορά των ιδιαίτερων αυτών πτηνών.

Η σχέση της Γκάμπι με τους φτερωτούς της φίλους ξεκίνησε τυχαία το 2011, όταν ήταν 4 ετών και τα τρόφιμα που μασουλούσε της έπεφταν από τα χέρια. Τα πουλιά πλησίαζαν τότε για να το εκμεταλλευθούν και σιγά σιγά άρχισαν να παραμονεύουν για να βγει. Καθώς μεγάλωνε, άρχισε να τους προσφέρει ολόκληρο το κολατσιό της. Και κάπως έτσι το τελετουργικό έγινε καθημερινότητα. Η οικογένεια έφτιαξε μία μικρή εγκατάσταση στην πίσω αυλή με νερό και ξηρούς καρπούς. Και οι ιπτάμενοι επισκέπτες κάθε φορά που έρχονταν στην αυλή άφηναν στους οικοδεσπότες από ένα μικρό δωράκι, οτιδήποτε μικρό και λαμπερό χωρούσε στο ράμφος τους!

«Αν θέλετε να αναπτύξετε δεσμούς με ένα κοράκι πρέπει να είστε συνεπής στην ανταμοιβή τους» εξηγεί ο Τζον Μάρζλουφ, καθηγητής Αγριας Ζωής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο οποίος τονίζει ότι η σχέση είναι αμφίδρομη. Με αφορμή την Γκάμπι μελέτησε τη σχέση ανθρώπων-πτηνών. Τα κοράκια επικοινωνούν με τον τρόπο που πετάνε, το πόσο κοντά περπατάνε στον άνθρωπο και πού κάθονται.

Ο άνθρωπος μαθαίνει με τη σειρά τους τη «γλώσσα» τους και τα πτηνά τις κινήσεις και τη στάση του. Σε γενικές γραμμές, λένε οι επιστήμονες, το κοράκι εξημερώνεται πολύ εύκολα και μαθαίνει να συζεί με τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα σε πολλούς ευρωπαϊκούς πύργους εκτρέφονταν και διατηρούνταν κοράκια, τα οποία μάλιστα συχνά ήταν και προσωπικοί φύλακες των ιπποτών εκτροφέων τους.

Χάρη στην Γκάμπι, «το κορίτσι που παίρνει δώρα από τα πουλιά» και τους φίλους της, όπως σημειώνει το BBC, η μητέρα της βρήκε πρόσφατα το φακό που είχε χάσει από τη φωτογραφική της μηχανή.

«Είμαι σίγουρη ότι ήταν σκόπιμο. Μας παρακολουθούν συνέχεια. Κατάλαβαν ότι μου έπεσε και μου το έφεραν πίσω», λέει η Λίζι Μαν, περήφανη για την αγάπη της κόρης της για τα πουλιά.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΗ 1.jpg
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες
Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste,...
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Το «μενού» των Πανελλαδικών 2024: Τι θα φάνε και θα πιούν οι 1390 εκπαιδευτικοί-μέλη των επιτροπών για τις Πανελλήνιες
Για την τροφοδοσία των επιτροπών προβλέπεται να διατεθεί μέγιστο συνολικό ποσό των είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ (27.000,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α....
Το «μενού» των Πανελλαδικών 2024: Τι θα φάνε και θα πιούν οι 1390 εκπαιδευτικοί-μέλη των επιτροπών για τις Πανελλήνιες