Thumbnail
Έφυγε χτες αργά το βράδυ, σε ηλικία 78 χρόνων

«Έφυγε» χτες αργά το βράδυ, σε ηλικία 78 χρόνων, ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος, ο οποίος ήταν δήμαρχος Ταύρου για 20 χρόνια, την περίοδο 1978 - 1998. Για πολλά χρόνια διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του βετεράνου κομμουνιστή Παναγιώτη Βακαλόπουλου, αγαπητού και λαοπρόβλητου επί 20ετία Δημάρχου Ταύρου.

Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος γεννήθηκε το 1934 στο Βατούμ της Σοβιετικής Ένωσης, από γονείς προερχόμενους από τη Μικρά Ασία. Στην Ελλάδα ήρθε το 1939 και σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ και ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές δουλειές στην Καλλιθέα, τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Συμμετείχε στους αγώνες με την ΕΔΑ και τα χρόνια 1960-62 ήταν σύνδεσμός της με τους πολιτικούς κρατούμενους της Χαλκίδας.

Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος, ανάμεσα σε άλλα, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, διατελώντας Γραμματέας της αγαπημένης του ομάδας, του «Φωστήρα», θέση από την οποία τον έπαυσε η δικτατορία, λόγω «φρονημάτων».

Το 1975 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό του κομμουνιστή Ν. Βουγιούκα και από το 1979 έως το 1998 εκλεγόταν δήμαρχος Ταύρου με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ως κομμουνιστής δήμαρχος υπηρέτησε τις ανάγκες των εργαζομένων και του φτωχού λαού της πόλης του. Συνέδεσε το όνομά του με το δήμο του Ταύρου, τα μεγάλα έργα ανάπλασης της πόλης. Τη δημιουργία έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, την αντικατάσταση σπιτιών έως 30 τ.μ. με ολοκαίνουργια διαμερίσματα 65 τ.μ., χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό και μεγάλα έργα πρασίνου. Βοήθησε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον Ταύρο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως τα «Ταύρεια», όπου και τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως ο Γ. Ρίτσος, ο Μ. Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι.

Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στο κίνημα και την υπόθεση του σοσιαλισμού. Στήριξε το Κόμμα στα δύσκολα χρόνια των ανατροπών του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης του ΚΚΕ. Συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής.

Η κηδεία του σ. Παναγιώτη Βακαλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή 16/5 στις 2:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ταύρου και θα είναι πολιτική. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Πηγή:  902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αμερικανικός στρατός στον πόλεμο με το Ιράν
«Στην κόψη του ξυραφιού»: Παγκόσμιος συναγερμός μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο
Παγκόσμια ανησυχία για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν
«Στην κόψη του ξυραφιού»: Παγκόσμιος συναγερμός μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο