εφορια
Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους σε δημoσίους υπαλλήλους

Ένα νέο θεσμό στον Δημόσιο τομέα θέλει να εισαγάγει το νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που μέχρι σήμερα είχαμε δει να συμβαίνει μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις. Για πρώτη φορά λοιπόν εισάγεται στο Δημόσιο η έννοια του «πριμ» ή «μπόνους» παραγωγικότητας που στο σχέδιο νόμου κατονομάζεται ως «ανταμοιβή για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης».

Τα μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται στο νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση από τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη. Εκτός των «ανταμοιβών» το σχέδιο νόμου φέρνει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο και προβλέπει ακόμα τη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου δεξιοτήτων, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για όλες τις διαδικασίες του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

Η «ανταμοιβή», που σύμφωνα με τον υπουργό θεσπίζεται για να δώσει κίνητρο στους εργαζομένους, δεν αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά μόνο ένα κομμάτι, που υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης των υπουργείων, καθώς και πολιτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Εταιρεία στη Βαρκελώνη αναζητά ελληνόφωνο προσωπικό με μισθό 39.800€

Προκήρυξη για Δημοτική Αστυνομία - Αιτήσεις εδώ και μοριοδότηση

Έρχεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ του Δημόσιου - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Δημιουργία Μητρώο ΑΣΕΠ και Κατάθεση αίτησης μόνο με 30 ευρω μέσω του proson.gr

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 95 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα