Thumbnail
"Κύμα" προσλήψεων στα ΚΕΠ

Περισσότερες από 15.000 προσλήψεις το 2019 (8.000 τακτικές προσλήψεις, επιπλέον 3257 στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και 4500 στην ειδική αγωγή) ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον Νews24/7. «Για το 2019 εφαρμόζεται ο κανόνας 1 προς 1 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πρόσληψη γίνεται στη θέση του αποχωρήσαντος. Στην Ελλάδα υπήρξε 20% οριζόντια μείωση υπαλλήλων στο Δημόσιο, δεν υπάρχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης».

«Στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η ψηφιοποίηση Δημοσίου, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η αναβάθμιση των ΚΕΠ. Γι αυτό και θα προσληφθούν 125 εργαζόμενοι στις κενές θέσεις στα ΚΕΠ ειδικά στα νησιά. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου δεν μπορεί. να γίνει χωρίς νέο αίμα. Ο μέσος όρος των υπαλλήλων στο Δημόσιο είναι πάνω από 50″, πρόσθεσε η ίδια.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 692.907 , το 2014 576.856 και τον Αύγουστο 2018 566.511.Σε σχέση με την καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο, σημείωσε ότι η διάταξη ότι χρειάζεται απολυτήριο δημοτικού για το προσωπικό καθαριότητας αορίστου χρόνου έχει μπει για να υπάρξει μια βάση προσόντων Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια, το θέμα είναι πως αντιμετωπίστηκε το ζήτημα από τη Δικαιοσύνη Σε σχέση με τους συμβασιούχους είπε ότι το 2014 ήταν 48.084 και το 2018 46.935, υπάρχει δηλαδή μείωση. Σε σχέση με τους μετακλητούς είπε ότι μέχρι το 2014 δεν γινόταν καταγραφή των μετακλητών. «Έχω στο γραφείο μου 12 μετακλητούς ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο υπουργείο είχε 50».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών ή Ισπανικών (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα