Thumbnail
Η πρακτική τηγανίσματος των υλικών σε λάδι, βούτυρο ή λίπος πιστεύεται ότι εφευρέθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους περίπου το 2500 π.Χ.

Η λίστα περιλαμβάνει 20 καινούργιες ανακαλύψεις αλλά και πολύ παλιότερες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο φαγητό, από τον τρόπο παρασκευής του και τα μαγειρικά σκεύη μέχρι τα μαχαιροπίρουνα και το δίχτυ ψαρέματος. Αρχικά μια επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες της Royal Society (Εθνική Ακαδημία Επιστημών) επέλεξε 100 σπουδαίες ανακαλύψεις-εφευρέσεις, από τις οποίες εν τέλει δημιουργήθηκε η λίστα με τις 20 σημαντικότερες. Τα κριτήρια επιλογής ήταν τέσσερα: προσβασιμότητα, παραγωγικότητα, αισθητική και υγεία. Παρακάτω παρατίθενται οι ανακαλύψεις με αντίστροφη σειρά.

20. Τηγάνισμα

Η πρακτική τηγανίσματος των υλικών σε λάδι, βούτυρο ή λίπος πιστεύεται ότι εφευρέθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους περίπου το 2500 π.Χ.

19. Φούρνος Μικροκυμάτων

perierga.gr - 20 σημαντικότερες καινοτομίες στην ιστορία του φαγητού

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα