Thumbnail
Πολλές ελπίδες να περπατήσουν...

Γιάννης Δεβετζόγλου

Πολλές ελπίδες να περπατήσουν ξανά άτομα που έχουν μείνει ανάπηρα λόγω ατυχήματος, δίνει πειραματικό φάρμακο που παρασκευάστηκε από ειδικούς στις ΗΠΑ. 

Το φάρμακο δρα στα νευρικά κύτταρα της σπονδυλικής στήλης (νωτιαίο μυελό) και τα βοηθάει να επισκευαστούν, καθώς τα νευρικά κύτταρα δεν έχουν από τη φύση τους την αναγεννητική ιδιότητα, όπως έχουν για παράδειγμα τα δερματικά. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, στο πλαίσιο των πειραμάτων που έγιναν σε ποντίκια, τα περισσότερα από αυτά  από κατάφεραν και να κινηθούν (περπατήσουν) και να ελέγξουν την κύστη τους (να μην τους φεύγουν τα ούρα). 

«Αυτό που είδαμε, ήταν όντως αξιοσημείωτο. Μερικά πειραματόζωα ανέκαμψαν σε φανταστικό βαθμό, τόσο καλά που δύσκολα μπορούσε να πει κανείς αν είχαν ποτέ τραυματιστεί» δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης, καθηγητής Τζέρι Σίλβερ, καταλήγοντας ότι χρειάζεται να γίνουν και περαιτέρω πειράματα σε μεγαλύτερα θηλαστικά πριν αρχίσουν δοκιμές στον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: tanea.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα