spoudes-stin-kypro
Σπουδές στην Κύπρο: 3 Κορυφαία Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες φοιτητές επιλέγουν την Κύπρο για τις σπουδές τους, είτε σε Προπτυχιακό είτε σε Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Γράφει η ειδική σε θέματα σπουδών, Μαρίνα Ιωαννίδου

Η Κύπρος χρόνο με το χρόνο διεκδικεί όλο και περισσότερους Έλληνες φοιτητές, για σπουδές δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Με το Brexit η τάση αυτή θα αυξηθεί και αναμένεται να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μετακίνηση απόφοιτων λυκείου για προπτυχιακές σπουδές στην Κύπρο σε αντικείμενα όπως είναι η Ιατρική, η Φαρμακευτική, οι νομικές σπουδές και άλλα.

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας προσφέρουν ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση κατακτώντας σημαντικές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις. Η Κύπρος κάθε χρόνο  αναβαθμίζει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης, αλλά και των δαπανών για αυτήν.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω 3 εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της Κύπρου, τα οποία προσφέρουν Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές, κορυφαίου επιπέδου.

1) Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

panepistimio-leykosias

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου το οποίο προσελκύει χιλιάδες φοιτητές από την Ευρώπη και τον κόσμο λόγω της ποιότητας των Σπουδών και της διαμονής καθώς και της σύνδεσής του με την αγορά εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς οργανισμούς του κόσμου, αποτελώντας προορισμό για χιλιάδες φοιτητές παγκοσμίως σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ειδικά για τους μαθητές στην Ελλάδα, που βρίσκονται στην Τρίτη Λυκείου και έχουν προνομιακή σχέση με την Κύπρο λόγω της Ελληνικής Γλώσσας, αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για σπουδές προπτυχιακού επιπέδου σε μία γκάμα γνωστικών αντικειμένων, μεταξύ άλλων η νομικές σπουδές, οι σπουδές στην Φαρμακευτική και βέβαια από τις κορυφαία  προπτυχιακά πτυχία στην Ευρώπη σε επίπεδο Ιατρικής.

Tο τελευταίο διάστημα, μάλιστα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, προχώρησε στην δημιουργία των καλύτερων εστιών στην Ευρώπη, και ίσως μέσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο, ώστε να προσφέρει στον προπτυχιακό φοιτητή μια ολοκληρωμένη και σπάνιας ποιότητας εμπειρία διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα εδώ μπορείτε να δείτε τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα με την μεγαλύτερη ζήτηση, εκ μέρους των Ελλήνων φοιτητών:

Πώς θα κάνετε αίτηση για προπτυχιακές σπουδές σε Νομική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μέσω του alfavita.gr ΕΔΩ μπορείτε να κάνετε αίτηση για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και για παρακάτω αναγνωρισμένα προπτυχιακά προγράμματα με ολοκληρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα

Υπεύθυνοι επικοινωνίας των προγραμμάτων θα σας ενημερώσουν και θα σας εξυπηρετήσουν εντελώς δωρεάν εάν ενδιαφέρεστε να φτιάξετε φάκελο αίτησης

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίου Λευκωσίας

α) Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2021

β) Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings, μεταξύ των 301-400 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών.

γ) Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιοχή EECA, στην οποία λειτουργούν 3,300 πανεπιστήμια, από 24 χώρες


2) Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

anoikto-panepistimio-kyproy

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο δημόσιο πανεπιστήμιο, με έδρα τη Λευκωσία. Υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την ευέλικτη μεθοδολογία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πέτυχε να χαράξει νέες προοπτικές στις πανεπιστημιακές σπουδές και τη διά βίου μάθηση.

Όραμα

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει να εδραιωθεί ως ένα σύγχρονο, πρωτοπόρο και ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο, με διεθνή παρουσία και αναγνώριση, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, στο οποίο η ποιότητα σπουδών και έρευνας, η πολυσχιδής πολιτισμική και κοινωνική προσφορά και η εξωστρέφεια αποτελούν σταθερές ιδρυματικές αξίες και να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου της Πολιτείας να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

Από την ίδρυσή του έως και σήμερα το ΑΠΚΥ αναπτύσσεται δυναμικά προσφέροντας αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (μάστερ και διδακτορικό) στα σύγχρονα επιστημονικά πεδία που καλύπτουν οι τρεις Σχολές του:

Διεθνείς κατατάξεις Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

α) Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως τρία μέλη ΔΕΠ του ΑΠΚΥ με βάση κατάταξη ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου του Stanford

β) Χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards το 2019 και το 2020


3) Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

texnologiko-panepistimio-kyproy

Σε λιγότερο από 14 χρόνια λειτουργίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στις τρεις σημαντικότερες και παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης: Times Higher Education, QS και Shanghai, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις.

Συγκεκριμένα, στη διεθνή κατάταξη Times Ηigher Εducation World University Rankings το ΤΠΚ κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 301-350 πανεπιστήμια στον κόσμο και πρώτο ανάμεσα στα πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα, τα έτη 2020, 2019 και 2018.

Σύμφωνα με άλλες κατατάξεις των Times Higher Education, το ΤΠΚ κατατάσσεται στις πιο κάτω θέσεις:

  • Times Higher Education Young University Rankings 2020:  57η θέση ανάμεσα στα 414 καλύτερα νέα πανεπιστήμια παγκοσμίως.
  • Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 202044η θέση ανάμεσα στα κορυφαία 533 πανεπιστήμια των αναδυόμενων οικονομιών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.
  • Times Higher Education Impact Rankings 2020θέση 301- 400 ανάμεσα σε 766 πανεπιστήμια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.
  • Times Higher Education Best Universities in Europe 2020148η θέση ανάμεσα στα 417 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.  
  • Times Higher Education World's Best Small Universities 201917η θέση ανάμεσα στα 20 μικρά πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Επίσης, στη διεθνή κατάταξη QS World University Rankings – Emerging Europe and Central Asia (EECA) 2021” το ΤΠΚ καταλαμβάνει την τιμητική 110η θέση ανάμεσα στα 400 πανεπιστήμια της περιφέρειας αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region) που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Δείτε τις δυνατότητες σπουδών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για: 

 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα