katalipseis sxoleia
INTIME NEWS
Τι αναφέρει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου για τη μήνυση κατά 28 μαθητών που κατέθεσε διευθυντής Γυμνασίου

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η μήνυση κατά 28 μαθητών που κατέθεσε διευθυντής Γυμνασίου στο Ηράκλειο Κρήτης επειδή στο σχολείο πραγματοποιήθηκε κατάληψη για μία μέρα.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταγγέλλει τη στάση του διευθυντή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αντί να απευθυνθεί στα συλλογικά όργανα του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος, αντί να σταθεί στο ύψος του δασκάλου και παιδαγωγού, επέλεξε τον αντιδημοκρατικό δρόμο της μήνυσης».

«Τόσο ο διευθυντής του Γυμνασίου, όσο και οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης-που κάλυψαν με δηλώσεις τους στον τύπο την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά του μηνυτή -διευθυντή- είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το αντιδραστικό δόγμα του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και επιβεβαιώνουν στην πράξη το "κατηγορώ" του ποιητή: "γανιάσατε, δάσκαλοι, να ξεμάθω, να είμαι εγώ, να σκέφτομαι, να θέλω"», τονίζει ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου :

•  ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

•  ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ(!) Ο ΔΙΕΥΝΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ(!), ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ..

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ- ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΑΛΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ  ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με το αντιπαιδαγωγικό, βάναυσα αντιδημοκρατικό και προκλητικά αντισυλλογικό μέτρο της μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα, αντιμετώπισε ο Διευθυντής Γυμνασίου της πόλης του Ηρακλείου τους ανήλικους μαθητές του που πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου τους για μια μέρα, προκειμένου να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, την κατάργηση των ταξικών φραγμών στη γνώση και την κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών αναγκών, αλλά και την λύση όλων των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο (πχ ύδρευση) και τα οποία χρονίζουν, χωρίς να λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα. Ο εν λόγω διευθυντής, ακυρώνοντας στην πράξη όχι μόνο το ρόλο του διευθυντή -που έχει χρέος να διασφαλίζει, μέσω του διαλόγου και της πειθούς, την ομαλή λειτουργία του σχολείου του-αλλά πολύ περισσότερο αμαυρώνοντας την ιδιότητα του δασκάλου-που από τη φύση του έργου του δομεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές του- ξεπέρασε κάθε όριο συλλογικής ηθικής, δημοκρατικής ευαισθησίας και παιδαγωγικής ευθύνης. Έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική δεοντολογία, επέλεξε το δρόμο των μηνύσεων εναντίον των ίδιων των μαθητών του και των γονέων τους, καταθέτοντας γραπτή μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προανακριτική διαδικασία για 28 ανήλικους μαθητές(!), αλλά και για τους γονείς τους(!).

Ο συγκεκριμένος διευθυντής-αντί να απευθυνθεί στα συλλογικά όργανα του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος, αντί να σταθεί στο ύψος του δασκάλου και παιδαγωγού, επέλεξε τον αντιδημοκρατικό δρόμο της μήνυσης.

Είναι προφανές ότι η απαράδεκτη στάση του εν λόγω διευθυντή δεν συνάδει με το συλλογικό ήθος και τις δημοκρατικές αρχές του σωματείου μας, τις οποίες σταθερά στηρίζει και τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κλάδου. Για το λόγο αυτό, η συμπεριφορά του είναι από κάθε άποψη καταδικαστέα. Ο διευθυντής-μηνυτής είναι υπόλογος, πρώτα-πρώτα, έναντι των μαθητών του, των γονέων τους, αλλά και έναντι όλης της δημοκρατικής εκπαιδευτικής κοινότητας που είτε από το μετερίζι της σχολικής αίθουσας, είτε από εκείνο των μαζικών αγώνων, προασπίζεται τις αναφαίρετες συνδικαλιστικές, πολιτικές και λαϊκές ελευθερίες. Ο συγκεκριμένος διευθυντής εφαρμόζει, με τον πιο ανάλγητο τρόπο, το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα Χατζηδάκη που ποινικοποιεί τους αγώνες, καταργεί τα σωματεία, ισοπεδώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο λαό που μαστίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας και των ταξικών φραγμών στη μόρφωση.

Τόσο ο διευθυντής του Γυμνασίου, όσο και οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης-που κάλυψαν με δηλώσεις τους στον τύπο την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά του μηνυτή -διευθυντή- είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το αντιδραστικό δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και επιβεβαιώνουν στην πράξη το «κατηγορώ» του ποιητή: «γανιάσατε, δάσκαλοι, να ξεμάθω, να είμαι εγώ, να σκέφτομαι, να θέλω». 

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. 

 ΖΗΤΟΥΜΕ  ΑΠΟ   ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΥΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΚΑΙ ΠΔΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ: 

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΆΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 

 ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

 ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

•  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΆΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

•  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

•  ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ.

ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια
«Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια