Ηράκλειο: Γυμνασιάρχης έκανε μήνυση σε 28 μαθητές επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διευθυντής γυμνασίου μήνυσε 28 μαθητές λόγω... κατάληψης

Μήνυση κατά 28 μαθητών του σχολείου κατέθεσε διευθυντής Γυμνασίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ακολουθώντας τα χνάρια της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία συχνά προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες των εκπαιδευτικών σωματείων.

Ο διευθυντής φέρεται να προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια, επειδή το σχολείο τέλεσε υπό κατάληψη για μια μέρα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, έκπληκτοι, γονείς είδαν να χτυπά την πόρτα τους η αστυνομία και να ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους έχουν μπλεξίματα με τον νόμο.

Το θέμα, όπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Το Cretalive επικοινώνησε με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, ο οποίος δεν γνώριζε για τη μήνυση. Ήξερε, όμως, ότι ο διευθυντής είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, ο γυμνασιάρχης κινήθηκε καθ' όλα νόμιμα. Όπως υποστηρίζει, είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει κανείς μετά από την κατάληψη δημόσιας περιουσίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών, τελούν υπό κατάληψη 12 σχολεία στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα 6 Γυμνάσια, το 4ο, το 10ο, το 11ο, το 13ο Γυμνάσιο, καθώς και τα Γυμνάσια Νέας Αλικαρνασσού και Καστελλίου και 6 Λύκεια, το 6ο, το 8ο, το 11ο, το 13ο ΓΕΛ, καθώς και το 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Οι νέες «μεταγραφές» του ΠΑΣΟΚ: Πρώην βουλευτές ΜέΡΑ25 και Ποταμιού, γιατροί, δικηγόροι και δήμαρχοι
ΠΑΣΟΚ: «Δεν μας περισσεύει κανείς» - Οι νέες μεταγραφές και το μήνυμα Σκανδαλίδη
Οι νέες «μεταγραφές» του ΠΑΣΟΚ: Πρώην βουλευτές ΜέΡΑ25 και Ποταμιού, γιατροί, δικηγόροι και δήμαρχοι
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Η περίληψη στην Έκθεση και τα συχνά λάθη που κοστίζουν βαθμούς
Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι για να αποδώσουν σωστά το νόημα ενός κειμένου χωρίς υπερβολές, αντιγραφές και ασάφειες
Πανελλήνιες 2026: Η περίληψη στην Έκθεση και τα συχνά λάθη που κοστίζουν βαθμούς