ekloges
Η ΑΣΕ εκτιμά ότι η στάση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι τυχαία. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Κάνουν πολιτική επιλογή

Για διαδικασίες «ψευδοεκλογών» μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μια σειρά Συλλόγους πανελλαδικά, κατηγορει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών) τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ., με την ανοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ).

Οπως υποστηρίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της, «οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. τάχθηκαν υπέρ των «ηλεκτρονικών εκλογών» με το επιχείρημα πως δήθεν αυτό θα βοηθήσει στη μαζικότητα, αλλά και για να «είμαστε νόμιμοι». Το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε πως διαφωνεί με τις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά, αν δε βγει μια ομόφωνη απόφαση, δε θα ψηφίσει να πάρει θέση η Δ.Ο.Ε. Για μια ακόμα φορά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»! Τόσο πολύ σέβονται αυτές οι παρατάξεις τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται είτε στο επίπεδο της ΔΟΕ είτε της ΑΔΕΔΥ! Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της!»

Η ΑΣΕ εκτιμά ότι η στάση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι τυχαία. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Κάνουν πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Επιβεβαιώνεται ότι η πάλη των εργαζομένων μπορεί να τσακίζει στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους. Η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους και δυστυχώς τους βρίσκει, για μια ακόμα φορά, στην πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε. Οι παρατάξεις αυτές για μια ακόμη φορά γυρνάνε την πλάτη στον κλάδο!

Ολη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Η υπονόμευση των ζωντανών διαδικασιών και η απομαζικοποίηση των Σωματείων ΔΕ θα περάσουν! Ψηφίζουμε μαζικά και αποκλειστικά δια ζώσης σε όλα τα σωματεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι επερχόμενες εκλογές των σωματείων μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Θα στείλουν πολιτικό μήνυμα απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας, των παγωμένων μισθών, των καθημερινών ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ, της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί χρειάζεται να πούμε ένα μεγάλο «φτάνει πια» στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας έχουν κάνει τον βίο, αβίωτο! Θα αποφασίσουμε για το τι Ομοσπονδία και τι κίνημα χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή, τη δουλειά και τη μόρφωση των μαθητών μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Ταυτόχρονα, οι εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ θα είναι ένα βήμα υπεράσπισης των Σωματείων μας από την κρατική – εργοδοτική παρέμβαση στην εσωτερική τους λειτουργία που επιχειρείται με τον νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Τη στιγμή που πολλοί ΣΕΠΕ έχουν ορίσει ημερομηνίες διεξαγωγής των Γ..Σ και των εκλογών με βάση τα καταστατικά τους, υλοποιώντας την απόφασή τους να μείνει στα χαρτιά ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ τραβάει για μια ακόμη φορά το χαλί κάτω από τα πόδια των συναδέλφων, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τη λειτουργία των Συλλόγων.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. με εκβιαστικά διλήμματα επιδιώκουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες «ψευδοεκλογών» μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μια σειρά Συλλόγους πανελλαδικά (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Νάουσα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Αργολίδα, Φλώρινα κ.ά.). Επιχειρούν, με πρωτοφανή τρόπο, να αποκλείσουν εκατοντάδες συναδέλφους που επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Συλλόγου Καβάλας, όπου επιχειρούν να αποκλείσουν τους συναδέλφους της Θάσου λέγοντας «αν θέλουν, να ψηφίσουν ηλεκτρονικά»!

Με μια απαράδεκτη απόφαση στις 5/5/2022 η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) απειλεί με αποκλεισμό σωματεία που θα επιλέξουν να κάνουν εκλογές για πάνω από μια μέρα. Ενώ επικαλούνται τις «ηλεκτρονικές εκλογές» ως λύση για την μαζικότητα την ίδια στιγμή απειλούν σωματεία που παίρνουν μέτρα για την μαζικοποίηση των διαδικασιών.

Στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (19/4) ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την πραγματοποίηση εκλογών στα σωματεία αποκλειστικά με φυσική παρουσία, με βάση τα καταστατικά των σωματείων και της Δ.Ο.Ε. αλλά και με βάση την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ από την 4η Οκτωβρίου 2021. Αντίστοιχη απόφαση έχει και η Ο.Λ.Μ.Ε.

Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. τάχθηκαν υπέρ των «ηλεκτρονικών εκλογών» με το επιχείρημα πως δήθεν αυτό θα βοηθήσει στη μαζικότητα, αλλά και για να «είμαστε νόμιμοι». Το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε πως διαφωνεί με τις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά, αν δε βγει μια ομόφωνη απόφαση, δε θα ψηφίσει να πάρει θέση η Δ.Ο.Ε. Για μια ακόμα φορά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»! Τόσο πολύ σέβονται αυτές οι παρατάξεις τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται είτε στο επίπεδο της ΔΟΕ είτε της ΑΔΕΔΥ! Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της!

Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. επιδιώκουν να επιβάλουν τις απαξιωμένες «ηλεκτρονικές εκλογές» με ψέματα και εκβιασμούς.

  • Πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες.

  • Συνέδρια Ομοσπονδιών, όπως της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΟΣΥΑΠΕ και της ΟΕΝΓΕ, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες χωρίς την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, χωρίς «ηλεκτρονικές κάλπες» και χωρίς εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ και συνεχίζουν να υπάρχουν κανονικά, να μη μπαίνει κανένα ζήτημα νομιμοποίησής τους κ.λπ. Μάλιστα, οι δια ζώσης διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ έγιναν παρουσία της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, που τυγχάνει να συνεργάζεται και με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

  • Πρόσφατα η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το δημόσιο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων από τον ιδιωτικό τομέα κατάφεραν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς καν να παραδώσουν στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (ΓΕΜΗΣΟΕ).

  • Πολλά Σωματεία και στο δημόσιο προχώρησαν σε πολυήμερες εκλογές, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς να υπάρχει από καμία παράταξη ένσταση!

  • Ακόμα και για το διαβόητο έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας σε σχέση με την υποχρέωση των σωματείων να στήσουν «ηλεκτρονική κάλπη», που ορισμένα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. το διακινούσαν από δω κι από κει για να εκφοβίσουν, αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος. Αυτό ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, στις 9/5, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Οι δικηγορικοί σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν δικαστικούς αντιπροσώπους. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα πανελλαδικά που να μην έχει σταλεί δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογές σωματείου.

  • Όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο 2022 (ΟΑΕΔ, Λιμάνι, Οικοδόμοι, Τρόλεϊ κ.ά.) έγιναν χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων του ν. Χατζηδάκη για την απεργία. Μάλιστα, μια σειρά απεργίες, με χαρακτηριστική των εργατών της cosco, έγιναν κανονικά, παρόλο που βγήκαν παράνομες από τα δικαστήρια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η στάση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι τυχαία. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Κάνουν πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Επιβεβαιώνεται ότι η πάλη των εργαζομένων μπορεί να τσακίζει στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους. Η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους και δυστυχώς τους βρίσκει, για μια ακόμα φορά, στην πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε. Οι παρατάξεις αυτές για μια ακόμη φορά γυρνάνε την πλάτη στον κλάδο! Τόσο αυτοί που συνδράμουν τις κυβερνήσεις σε κρίσιμα ζητήματα (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) όσο και αυτές που καταφέρονται με πύρινες ανακοινώσεις αλλά στην πράξη στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές (ΕΡΑ / ΑΕΕΚΕ δηλαδή το ΔΙΚΤΥΟ) μεταθέτοντας τις λύσεις των προβλημάτων σε κάποιους «σωτήρες» και στην αλλαγή των κυβερνήσεων. Μετά τη στάση που κράτησαν στο θέμα της «αξιολόγησης», αδειάζουν ξανά το 95% των συναδέλφων που περήφανα υπεράσπισε τις δια ζώσης διαδικασίες των Σωματείων και τάχθηκαν απέναντι στις ψευδοεκλογές για την ανάδειξη των αιρετών το 2020.

Στις εκλογές των σωματείων χρειάζεται να αποδυναμωθούν αυτές τις ηγεσίες, χρειάζεται να χτίσουμε Σωματεία και Ομοσπονδία αντάξια των αναγκών του κλάδου μας.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να περιφρουρήσουν με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας. Όλες και όλοι στις δια ζώσης διαδικασίες των ΓΣ και των εκλογών. Για να αλλάξουμε την κατάσταση στα σωματεία και την Ομοσπονδία!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα