Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου. Δε νομιμοποιούμε κανέναν αντιπρόσωπο που θα εκλεγεί με ηλεκτρονικές εκλογές

«Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη μαζί με το θέμα του ΓΕΜΗΣΟΕ και των ηλεκτρονικών εκλογών σημαίνει παράλληλα και επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, όπως έγινε με την απεργία - αποχή ενάντια στην αξιολόγηση  στην εκπαίδευση και πρόσφατα την απεργία των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛΜΕ ζητά από την  ΕΕ της ΕΔΟΘ να σταματήσει να επεξεργάζεται σχέδια εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη: «Να αποσυρθεί άμεσα κάθε πρόταση για εγγραφή της ΕΔΟΘ στο ΓΕΜΗΣΟΕ και ηλεκτρονικές εκλογές. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.)», υπογραμμίζει 

Ολη η ανακοίνωση

Μπροστά στο προγραμματισμένο για 13-15.5.2022 συνέδριο της ΕΔΟΘ, οι δυνάμεις του προεδρείου της ΕΕ επιχειρούν να επιβάλλουν την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη με την πρόταση του προέδρου για εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών εκλογών. Επιχειρείται η υποταγή στις επιταγές της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει με αυταρχισμό ένα καθεστώς ελέγχου των σωματείων για να μην υπάρξει αντίσταση τόσο στις διατάξεις ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων του νόμου Χατζηδάκη, όσο και την αντιλαϊκή πολιτική συνολικότερα.

Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη μαζί με το θέμα του ΓΕΜΗΣΟΕ και των ηλεκτρονικών εκλογών σημαίνει παράλληλα και επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, όπως έγινε με την απεργία - αποχή ενάντια στην αξιολόγηση  στην εκπαίδευση και πρόσφατα την απεργία των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ.

Είναι προσχηματική η επίκληση των νομικών περιορισμών και του φόβου ότι δε θα νομιμοποιηθούν τα όργανα που θα εκλεγούν με βάση το καταστατικό και όχι τον ν. Χατζηδάκη. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα τα συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ (εργαζόμενοι στις περιφέρειες) και της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομεία) και της ΠΟΕ ΟΤΑ (δήμοι),ενώ ήδη το μεγαλύτερο μέρος των εκλογών που έχει πραγματοποιηθεί στα πρωτοβάθμια σωματεία τους έγινε με δια ζώσης εκλογικές διαδικασίες και πουθενά με παράλληλη ηλεκτρονική διαδικασία. Ανάλογα και σε 2 Σ.Ε.Π.Ε της πόλης τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα η ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 2/4 αποφάσισε ομόφωνα ότι η ΟΛΜΕ ότι δε θα εφαρμόσει ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ομοσπονδίας. Υπερασπίζουμε τα καταστατικά των σωματείων με δια ζώσης εκλογικές διαδικασίες, πουθενά δεν περιγράφουν ηλεκτρονικές εκλογές, ούτε επιστολική ψήφο, καθώς και στα καταστατικά δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων (ΑΔΕΔΥ).

Είναι φανερό ότι οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΕΔΟΘ ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία να αγνοήσουν ακόμα και τις αποφάσεις των ομοσπονδιών τους. Στην πράξη μια οριακή πλειοψηφία, ερήμην του κλάδου, των σωματείων και του συνεδρίου λειτουργεί σαν λαγός για την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού πλαισίου του ν. Χατζηδάκη. Με τις πρακτικές της τινάζει το συνέδριο της ΕΔΟΘ στον αέρα, το οποίο αντί να γίνει χώρος διαλόγου και αγωνιστικής απάντησης κινδυνεύει να γίνει η Κερκόπορτα για να περάσει η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Μπαίνει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης, συνδικαλιστικής ηθικής και αντιπροσωπευτικότητας.

Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου. Δε νομιμοποιούμε κανέναν αντιπρόσωπο που θα εκλεγεί με ηλεκτρονικές εκλογές.

Να αποσυρθεί άμεσα κάθε πρόταση για εγγραφή της ΕΔΟΘ στο ΓΕΜΗΣΟΕ και ηλεκτρονικές εκλογές. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ektakto.jpg
Απίστευτο… κι όμως ελληνικό: Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη
Με την απειλή χειροβομβίδας άρπαξε ποσό από το ταμείο τράπεζας στην Αργυρούπολη - Είχε διαπράξει ακόμη τρεις ληστείες σε τράπεζες
Απίστευτο… κι όμως ελληνικό: Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη
εαπ μερες καριερας 2022
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις...
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας