Σαϊντού Καμαρά: «Αποκαλύπτεται το ανάλγητο, απάνθρωπο, αντιπροσφυγικό μένος της κυβέρνησης»
«Ο Μηταράκης το είπε ξεκάθαρα: υπάρχουν “πραγματικοί πρόσφυγες”, επιμένοντας ότι οι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σομαλοί και άλλων εμπόλεμων χωρών πρόσφυγες είναι “λαθρομετανάστες”»

Να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του πρόσφυγα μαθητή Σαϊντού Καμαρά και να παραμείνει στην Ελλάδα ζητά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Το ανάλγητο, απάνθρωπο, αντιπροσφυγικό μένος της κυβέρνησης αποκαλύπτεται από την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Πίσω από την επικοινωνιακή προπαγάνδα από την πρόεδρο της δημοκρατίας, Σακελλαροπούλου, με τη συνάντηση επιλεκτικά μόνο με τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, κρύβεται η ρατσιστική, αντιπροσφυγική, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.  Ο Μηταράκης το είπε ξεκάθαρα: υπάρχουν “πραγματικοί πρόσφυγες”, επιμένοντας ότι οι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σομαλοί και άλλων εμπόλεμων χωρών πρόσφυγες είναι “λαθρομετανάστες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Οι πρώτοι, από την Ουκρανία, ευτυχώς χωράνε προς το παρόν. Δικαιούνται να κινούνται ελεύθεροι, άμεσα να έχουν άδεια παραμονής για ένα χρόνο, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, άδεια εργασίας και όσοι τους φιλοξενούν να παίρνουν επίδομα. Μπορούν να μπαίνουν χωρίς πρόβλημα στην Ελλάδα διασχίζοντας σύνορα 3 χωρών, της Μολβαδίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας» τονίζει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών και προσθέτει ότι:

«Οι «άλλοι», όπως ο Σαϊντού, δεν έχουν δικαίωμα να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Τα σύνορα για αυτούς είναι κλειστά, ακόμα και αν, όπως για τους Σύρους, διασχίζουν μόνο την Τουρκία προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.  Όσοι καταφέρουν να μπουν κρατούνται φυλακισμένοι στα νησιά και στα απομονωμένα στρατόπεδα-γκέτο».

«Οι «άλλοι», όπως ο Σαϊντού, δε χωράνε, η Ευρώπη είναι φρούριο με πλωτούς φράκτες στο Αιγαίο, τείχη στον Έβρο, καταδιωκτικά σκάφη και κομάντο στη  Στεριά. Αποτέλεσμα δεκάδες πνιγμένοι πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες» καταλήγει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

Ενώνουμε τη φωνή μας, Να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του Σαϊντού Καμαρά

Το ανάλγητο, απάνθρωπο, αντιπροσφυγικό μένος της κυβέρνησης αποκαλύπτεται από την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά. Ο  Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα, αποτόλμησε μόνος, λίγο μετά τη συμπλήρωση των δεκατεσσάρων χρόνων του, χωρίς συγγενείς ή στηρίγματα στο εξωτερικό, το μεγάλο ταξίδι για να ξεφύγει από τις διακρίσεις και την πείνα. Έφτασε στην Ελλάδα το 2019, γράφτηκε στο σχολείο, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια, εντάχτηκε στην κοινωνία. Και τώρα έλαβε απόφαση απόρριψης της αίτησής του για άσυλο. Ο Σαϊντού έχει την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου Αττικής που απαιτεί να παραμείνει στη χώρα μας, αλλά το κράτος του ετοιμάζει απέλαση.

Η απορριπτική απόφαση στην αίτησή του συνεπάγεται προφανή κίνδυνο ζωής, βίαιη διακοπή της επιτυχημένης ένταξής του στην ελληνική κοινωνία, αναίρεση της σκληρής προσπάθειας που έχει καταβάλει για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος, ακύρωση της επίμοχθης προσπάθειας για μόρφωση!

Πίσω από την επικοινωνιακή προπαγάνδα από την πρόεδρο της δημοκρατίας, Σακελλαροπούλου, με τη συνάντηση επιλεκτικά μόνο με  τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, κρύβεται η ρατσιστική, αντιπροσφυγική, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.  Ο Μηταράκης το είπε ξεκάθαρα: υπάρχουν «πραγματικοί πρόσφυγες», επιμένοντας ότι οι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σομαλοί και άλλων εμπόλεμων χωρών πρόσφυγες είναι «λαθρομετανάστες».

Οι πρώτοι, από την Ουκρανία, ευτυχώς χωράνε προς το παρόν. Δικαιούνται να κινούνται ελεύθεροι, άμεσα να έχουν άδεια παραμονής για ένα χρόνο, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, άδεια εργασίας και όσοι τους φιλοξενούν να παίρνουν επίδομα. Μπορούν να μπαίνουν χωρίς πρόβλημα στην Ελλάδα διασχίζοντας σύνορα 3 χωρών, της Μολβαδίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας.

Οι «άλλοι», όπως ο Σαϊντού, δεν έχουν δικαίωμα να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Τα σύνορα για αυτούς είναι κλειστά, ακόμα και αν, όπως για τους Σύρους, διασχίζουν μόνο την Τουρκία προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.  Όσοι καταφέρουν να μπουν κρατούνται φυλακισμένοι στα νησιά και στα απομονωμένα στρατόπεδα-γκέτο. Δεν μπορούν να βγαίνουν ελεύθερα έξω, να δουλεύουν, τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, να κάνουν ανεμπόδιστα εμβόλια για covid. Ακόμα και όταν όσοι από αυτούς καταφέρουν να πάρουν άσυλο τους διώχνουν από τα διαμερίσματα και βρίσκονται χωρίς καμιά στήριξη στο δρόμο εγκαταλελειμμένοι.

Οι «άλλοι», όπως ο Σαϊντού, δε χωράνε, η Ευρώπη είναι φρούριο με πλωτούς φράκτες στο Αιγαίο, τείχη στον Έβρο, καταδιωκτικά σκάφη και κομάντο στη  Στεριά. Αποτέλεσμα δεκάδες πνιγμένοι πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες. Και το πιο διαστροφικό είναι οι επαναπροωθήσεις, που συνοδεύονται με κλοπές των υπαρχόντων, των κινητών, ξεγυμνώματα και κακοποιήσεις των προσφύγων. Επαναπροωθήσεις που δημιουργούν και άλλους νεκρούς στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας του  1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου

Να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας

Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία