Σαϊντού Καμαρά: Οι γονείς της Αττικής ζητούν να δοθεί άσυλο στον μαθητή
«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, Σαϊντού Καμαρά» - Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τετάρτη στη Νίκαια

Την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης να μην κάνει δεκτή την αίτηση ασύλου του μαθητή Σαϊντού Καμαρά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Οι γονείς ζητούν να αποδοθεί άσυλο στον μαθητή, να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας και να εγκριθεί η αίτησή του να παραμείνει στην Ελλάδα.

Επίσης, καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στη Νίκαια, μεθαύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου του 2022.

«Με ταχείες διαδικασίες, ο Σαϊντού κινδυνεύει να βρεθεί κρατούμενος, για τελείως απροσδιόριστο διάστημα, και  να τον στείλουν στη χώρα καταγωγής του. Όχι μόνο του στερούν το όποιο μέλλον θα μπορούσε ή θα ονειρευόταν να έχει, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή του» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς.

Η ανακοίνωση των γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής:

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μην κάνει δεκτή την αίτηση Ασύλου (παροχής καθεστώτος Διεθνούς Προστασίας) του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

Ο Σαϊντού  από τη Γουινέα, στα δεκαπέντε του, αποτόλμησε μόνος, χωρίς συγγενείς το μεγάλο ταξίδι φυγής που τον έφερε ως τη χώρα μας, γιατί βρισκόταν σε συνθήκες απόγνωσης, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες από τις χώρες της Αφρικής ή της Ασίας και όχι μόνο. Ο Σαϊντού φοιτά για τρίτη χρονιά στο σχολείο  του, έχει καταφέρει να περάσει την Α και τη Β Λυκείου και πλέον ετοιμάζεται να αποφοιτήσει, έχοντας βιώσει τρομερές δυσκολίες και κινδύνους στη ζωή του χωρίς καμιά δική του ευθύνη, όπως κάθε πρόσφυγας.

Όμως, με την ενηλικίωση του εκδόθηκε πρωτόδικα η απορριπτική απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δηλαδή, η αρμόδια Αρχή αρνήθηκε να αποδώσει στον Σαϊντού την ιδιότητα του πρόσφυγα. Εντός των ημερών αναμένεται και η απόφαση σε δεύτερο βαθμό. Με ταχείες διαδικασίες, ο Σαϊντού κινδυνεύει να βρεθεί κρατούμενος, για τελείως απροσδιόριστο διάστημα, και  να τον στείλουν στη χώρα καταγωγής του. Όχι μόνο του στερούν το όποιο μέλλον θα μπορούσε ή θα ονειρευόταν να έχει, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή του!!!!!!

ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ,  ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ   ΠΑΙΔΙΩΝ

Απαιτούμε  :

Να αποδοθεί στον Σαϊντού Καμαρά Άσυλο (Διεθνής Προστασία). Να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας.

Καλούμε όλου τους  γονείς  στην συγκέντρωση συμπαράστασης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στη Νίκαια στις 30 Μαρτίου 2022.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπλοκα
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
Θύελλα κοινωνικής διαμαρτυρίας: Από τα τρακτέρ στα φορτηγά, τις λαϊκές αγορές και τους ένστολους
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;
Το αίτημα που διατυπώνεται από εκπαιδευτικούς, δήμους και φορείς είναι βαθιά λογικό: Να μπορεί το σχολείο να λειτουργεί χωρίς να ζητιανεύει, να...
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;
ΑΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
«Έφυγε η Αλίκη μας»: Ραγίζει καρδιές η επιβεβαίωση του θανάτου της 15χρονης στο Κραν Μοντανά
Κραν Μοντανά: Επίσημη ταυτοποίηση της σορού της 15χρονης Αλίκης – Ράγισαν καρδιές τα μηνύματα πατέρα και αδερφού
«Έφυγε η Αλίκη μας»: Ραγίζει καρδιές η επιβεβαίωση του θανάτου της 15χρονης στο Κραν Μοντανά