paidia_tragoudi_oukrania
Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία - Το 90% των ουκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ περί τα 6,5 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας Φιλίππο Γκράντι.«Η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορεί να βάλει τέλος στον φόβο. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο τερματισμός του πολέμου».

Το 90% των ουκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών μπορούν να επιστρατευθούν και οφείλουν να παραμείνουν στην χώρα τους.

Εξι στους δέκα ουκρανοί πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών που έχει φθάσει μέχρι σήμερα στην χώρα έχει ξεπράσει τα 2 εκατομμύρια.

Περί τις 500.000 Ουκρανοί έχουν φθάσει στην Ρουμανία, στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία και κατευθύνθηκαν προς την Ρουμανία.

Τα σύνορα με την Μολδαβία, τα πλησιέστερα στην Οδησσό, έχουν διασχίσει περισσότεροι από 350.000 ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι κατευθύνονται μέσω του μολδαβικού εδάφους προς άλλες χώρες.

Περί τις 300.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ουγγαρία, 240.009 Ουκρανοί κατευθύνθηκαν προς την Σλοβακία, περί τις 185.000 στην Ρωσία και 2.500 στην Λευκορωσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιεπ
ΙΕΠ: Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge
Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός μας; Τι τον κουράζει, τι τον ενισχύει και τι τον κάνει να ανθίζει;
ΙΕΠ: Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Το «μπόνους» μετεγκατάστασης 10.000€ επεκτείνεται σε Κοζάνη και Γρεβενά

Την επέκταση του προγράμματος μετεγκατάστασης στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής...

Μιχαηλίδου: Το «μπόνους» μετεγκατάστασης 10.000€ επεκτείνεται σε Κοζάνη και Γρεβενά
νηπιαγωγείο
«Το μέλλον των παιδιών ξεκινά στο νηπιαγωγείο – και δεν μπορεί να περιμένει»
«Αναδεικνύοντας τις ανάγκες των παιδιών και διεκδικώντας σύγχρονες, ασφαλείς και παιδαγωγικά κατάλληλες υποδομές»
«Το μέλλον των παιδιών ξεκινά στο νηπιαγωγείο – και δεν μπορεί να περιμένει»