paidia_tragoudi_oukrania
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία - Το 90% των ουκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ περί τα 6,5 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας Φιλίππο Γκράντι.«Η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορεί να βάλει τέλος στον φόβο. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο τερματισμός του πολέμου».

Το 90% των ουκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών μπορούν να επιστρατευθούν και οφείλουν να παραμείνουν στην χώρα τους.

Εξι στους δέκα ουκρανοί πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών που έχει φθάσει μέχρι σήμερα στην χώρα έχει ξεπράσει τα 2 εκατομμύρια.

Περί τις 500.000 Ουκρανοί έχουν φθάσει στην Ρουμανία, στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία και κατευθύνθηκαν προς την Ρουμανία.

Τα σύνορα με την Μολδαβία, τα πλησιέστερα στην Οδησσό, έχουν διασχίσει περισσότεροι από 350.000 ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι κατευθύνονται μέσω του μολδαβικού εδάφους προς άλλες χώρες.

Περί τις 300.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ουγγαρία, 240.009 Ουκρανοί κατευθύνθηκαν προς την Σλοβακία, περί τις 185.000 στην Ρωσία και 2.500 στην Λευκορωσία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δίκη στο ΣτΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες αποφοίτους ελληνικών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαγγελματικούς συλλόγους, πανεπιστήμια και...
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
εμμα καρυωτάκη
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της
«Εκεί θα σε περιμένει η Έμμα»: Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης που αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που έζησε με το ήπαρ της κόρης της
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της