Σαϊντού Καμαρά
«Απαιτούμε να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας» - Ο ΣΕΠΕ Ν. Σμύρνης στο πλευρό του 18χρονου μαθητή

Έκκληση στο υπουργείο Μετανάστευσης, για να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, απευθύνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης».  

Ο Σύλλογος ενώνει τη φωνή του με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου, και ζητά να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. 

Παράλληλα, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να ιδρυθούν τάξεις υποδοχής σε όλα τα σχολεία, τα οποία να στελεχωθούν με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά και να λειτουργήσουν όλες οι υποστηρικτικές δομές για όλα τα παιδιά. 

«Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης».  

Αναλυτικά: 

Ενώνουμε τη φωνή μας  
με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας 
του 1ου ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 για το Σαϊντού! 

Ο  Σαϊντού Καμαρά, έφτασε στην Ελλάδα το 2019, ταξιδεύοντας μόνος του από τη Γουινέα για να ξεφύγει από διακρίσεις και πείνα. Γράφτηκε στο σχολείο, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια, εντάχτηκε στην κοινωνία. Και τώρα έλαβε απόφαση απόρριψης της αίτησής του για άσυλο. 

Ο Σαϊντού έχει την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου Αττικής που απαιτεί να παραμείνει στη χώρα μας, αλλά το κράτος του ετοιμάζει απέλαση.

Ενώνουμε τη φωνή μας, μαζί με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και απαιτούμε να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται! 
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές Συμβούλιο του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου, 

Ο Σαϊντού Καμαρά, θύμα διακρίσεων και ακραίας φτώχειας στη χώρα του, τη Γουινέα, λίγο μετά τη συμπλήρωση των δεκατεσσάρων χρόνων του, αναζητώντας ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, αποτόλμησε μόνος, χωρίς συγγενείς ή στηρίγματα στο εξωτερικό, το μεγάλο ταξίδι φυγής που τον έφερε ως τη χώρα μας, ταξίδι που κανείς έφηβος δεν επιχειρεί αν δεν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ίδια του η ζωή. 

Στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, μόχθησε σκληρά να μάθει τη γλώσσα και να ενταχθεί στο νέο περιβάλλον, άδραξε κάθε μορφωτική ευκαιρία, πέρασε με επιτυχία τις τάξεις, ολοκληρώνει σε λίγους μήνες το Λύκειο, κυνηγώντας το όνειρό του για πνευματική πρόοδο και προσωπική καλλιέργεια. Το σημαντικότερο: έκανε φίλους, φίλους ζωής, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στη δομή φιλοξενίας, που τον περιέβαλαν με την αγάπη και την αλληλεγγύη τους. Και μπορεί να ονειρεύεται! Να ονειρεύεται σπουδές στην Ελλάδα, δουλειά και προσωπική εξέλιξη στην Ελλάδα, προκοπή στην Ελλάδα, κοντά στους φίλους του που τον στήριξαν και τους στήριξε. Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας! 

Απορριπτική απόφαση στην αίτησή του συνεπάγεται προφανή κίνδυνο ζωής, βίαιη διακοπή της επιτυχημένης ένταξής του στην ελληνική κοινωνία, αναίρεση της σκληρής προσπάθειας που έχει καταβάλει για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος, ακύρωση της επίμοχθης προσπάθειας για μόρφωση! 

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού! Να μείνει μαζί μας!

Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!

Για το Σαϊντού, και για όλα τα προσφυγόπουλα!

Να καλωσορίσουμε στα σχολεία και στις γειτονιές μας όλα τα παιδιά του πόνου και της προσφυγιάς, τα παιδιά που μόνα τους ή με τους γονείς τους διέσχισαν βουνά περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα, που πάλεψαν με τα κύματα, στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Να ενταχθούν τα παιδιά και για τις οικογένειές τους στην κοινωνία και στα σχολεία μας. Να δοθεί άμεσα άδεια παραμονής στα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους!

 Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία, τη στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και τη λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών για όλα τα παιδιά.
Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
Ομάδα Πειραματόζωων Εκπαιδευτικών: Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι ατομικοί φάκελοι επιδόσεων και αποδόσεων και μηχανές κέρδους
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
trafmatismos-diadilotrias
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
«Η επίθεση της αστυνομίας συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης...
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12
Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά...
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12