Βανδαλισμοί στο 102ο δημοτικό σχολείο Αθηνών
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά» για τους βανδαλισμούς από αγνώστους, στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά», εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ζημιές και τους βανδαλισμούς στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών. Όπως τονίζει, τόσο οι βανδαλισμοί όσο και η συνολική εικόνα δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς είχαν γίνει πλήθος αναφορών στο δήμο της Αθηναίων και στην Α' Διεύθυνση.

Ο Σύλλογος, καταγγέλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της εικόνας και της κατάστασης που αντιμετώπισε το σχολείο αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές. 

Παράλληλα, εκφράζει μέσω της ανακοίνωσής του, την στήριξη προς τους εκπαιδευτικούς που μάχονται καθημερινά για την μόρφωση των παιδιών, «κόντρα στην πρωτοφανή εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και την πολιτική που φορτώνει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες, μέσω της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης».

«Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας για τη συντήρηση του διδακτηρίου, την ολοήμερη φύλαξη (και τη νύχτα), τον επαρκή φωτισμό της σχολικής μονάδας τόσο εντός αλλά και περιμετρικά στους δρόμους, όπως και για το βασικό εξοπλισμό του 102 ΔΣ Αθηνών», όπως προσθέτουν.

Αναλυτικά:

H καταστροφή βασικών υποδομών του 102 ΔΣ, Αθηνών, οι βανδαλισμοί και η συνολική εικόνα εγκατάλειψης και αδυναμίας να λειτουργήσει το διδακτήριο, που αποκαλύφθηκε ένα πρωινό της εβδομάδας που πέρασε,  δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Πλήθος αναφορών και αιτημάτων των εκπαιδευτικών και της Δ/ντριας του σχολείου, για την πλημμελή φύλαξη, το απαρχαιωμένο και ασυντήρητο κτίριο και τις βασικές ελλείψεις σε αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές, τόσο στο Δήμο της Αθήνας όσο και στην Α΄Διεύθυνση, αγνοήθηκαν επιδεικτικά μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης των αναγκών ενός δημόσιου σχολείου μιας συνοικίας της Αθήνας. 

Ο σύλλογος Αθηνά, ενήμερος των κινήσεων, των αναφορών και αιτημάτων του σχολείου, που τα στήριξε απέναντι στη Δημοτική αρχή και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης όπως και όλων των σχολικών μονάδων συνολικά, καταγγέλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της εικόνας και της κατάστασης που αντιμετώπισε το σχολείο, αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τη συντήρηση των κτηρίων για όλα τα σχολεία της Αθήνας και ιδιαίτερα για τα παλαιότερα. Στήριξε και στηρίζει τους συναδέλφους του σχολείου και την προσπάθειά τους, αφενός να αναδειχθούν τα προβλήματα χωρίς να αποκρυβεί τίποτα και να απαιτηθούν λύσεις, αφετέρου να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια προς όφελος των μαθητών τους.

H επισκευή των ζημιών από τους βανδαλισμούς, ύστερα από το κλείσιμο τριών ημερών και η σπουδή του Υπουργείου και της Διεύθυνσης να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση την τρίτη ημέρα, δεν εξωραϊζει την εικόνα των τεράστιων ευθυνών για τα μορφωτικά ελλείμματα που γεννά η πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων σχολείων. Η άψογη στάση των συναδέλφων  και η συλλογική τους απόφαση να λειτουργήσουν την τηλεκπαίδευση από τη σχολική μονάδα ανέδειξε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, τις τραγικές ανεπάρκειες και στον τομέα των υποδομών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συνδεσιμότητα των σχολείων και των μαθητών.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας για τη συντήρηση του διδακτηρίου, την ολοήμερη φύλαξη (και τη νύχτα), τον επαρκή φωτισμό της σχολικής μονάδας τόσο εντός αλλά και περιμετρικά στους δρόμους, όπως και για το βασικό εξοπλισμό του 102 ΔΣ Αθηνών.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών που ακόμα υπάρχουν στο εν λόγω σχολείο όπως και σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Απαιτούμε αύξηση της πάγιας δημόσιας χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων που να αποδίδεται κατευθείαν στις σχολικές μονάδες και  έκτακτη χρηματοδότηση για την συντήρηση και τη φύλαξη όλων των διδακτηρίων και ιδιαίτερα των πιο γερασμένων.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών της κοινωνικής πλειοψηφίας, κόντρα στην πρωτοφανή εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και την πολιτική που φορτώνει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες, μέσω της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου:  «Ψιλά γράμματα» για το ΥΠΑΙΘ το κενό νηπιαγωγού
«Κενό νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου λόγω άδεια κύησης της νηπιαγωγού»
Ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου:  «Ψιλά γράμματα» για το ΥΠΑΙΘ το κενό νηπιαγωγού