Βανδαλισμοί στο 102ο δημοτικό σχολείο Αθηνών
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά» για τους βανδαλισμούς από αγνώστους, στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά», εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ζημιές και τους βανδαλισμούς στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών. Όπως τονίζει, τόσο οι βανδαλισμοί όσο και η συνολική εικόνα δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς είχαν γίνει πλήθος αναφορών στο δήμο της Αθηναίων και στην Α' Διεύθυνση.

Ο Σύλλογος, καταγγέλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της εικόνας και της κατάστασης που αντιμετώπισε το σχολείο αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές. 

Παράλληλα, εκφράζει μέσω της ανακοίνωσής του, την στήριξη προς τους εκπαιδευτικούς που μάχονται καθημερινά για την μόρφωση των παιδιών, «κόντρα στην πρωτοφανή εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και την πολιτική που φορτώνει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες, μέσω της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης».

«Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας για τη συντήρηση του διδακτηρίου, την ολοήμερη φύλαξη (και τη νύχτα), τον επαρκή φωτισμό της σχολικής μονάδας τόσο εντός αλλά και περιμετρικά στους δρόμους, όπως και για το βασικό εξοπλισμό του 102 ΔΣ Αθηνών», όπως προσθέτουν.

Αναλυτικά:

H καταστροφή βασικών υποδομών του 102 ΔΣ, Αθηνών, οι βανδαλισμοί και η συνολική εικόνα εγκατάλειψης και αδυναμίας να λειτουργήσει το διδακτήριο, που αποκαλύφθηκε ένα πρωινό της εβδομάδας που πέρασε,  δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Πλήθος αναφορών και αιτημάτων των εκπαιδευτικών και της Δ/ντριας του σχολείου, για την πλημμελή φύλαξη, το απαρχαιωμένο και ασυντήρητο κτίριο και τις βασικές ελλείψεις σε αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές, τόσο στο Δήμο της Αθήνας όσο και στην Α΄Διεύθυνση, αγνοήθηκαν επιδεικτικά μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης των αναγκών ενός δημόσιου σχολείου μιας συνοικίας της Αθήνας. 

Ο σύλλογος Αθηνά, ενήμερος των κινήσεων, των αναφορών και αιτημάτων του σχολείου, που τα στήριξε απέναντι στη Δημοτική αρχή και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης όπως και όλων των σχολικών μονάδων συνολικά, καταγγέλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της εικόνας και της κατάστασης που αντιμετώπισε το σχολείο, αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τη συντήρηση των κτηρίων για όλα τα σχολεία της Αθήνας και ιδιαίτερα για τα παλαιότερα. Στήριξε και στηρίζει τους συναδέλφους του σχολείου και την προσπάθειά τους, αφενός να αναδειχθούν τα προβλήματα χωρίς να αποκρυβεί τίποτα και να απαιτηθούν λύσεις, αφετέρου να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια προς όφελος των μαθητών τους.

H επισκευή των ζημιών από τους βανδαλισμούς, ύστερα από το κλείσιμο τριών ημερών και η σπουδή του Υπουργείου και της Διεύθυνσης να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση την τρίτη ημέρα, δεν εξωραϊζει την εικόνα των τεράστιων ευθυνών για τα μορφωτικά ελλείμματα που γεννά η πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων σχολείων. Η άψογη στάση των συναδέλφων  και η συλλογική τους απόφαση να λειτουργήσουν την τηλεκπαίδευση από τη σχολική μονάδα ανέδειξε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, τις τραγικές ανεπάρκειες και στον τομέα των υποδομών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συνδεσιμότητα των σχολείων και των μαθητών.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας για τη συντήρηση του διδακτηρίου, την ολοήμερη φύλαξη (και τη νύχτα), τον επαρκή φωτισμό της σχολικής μονάδας τόσο εντός αλλά και περιμετρικά στους δρόμους, όπως και για το βασικό εξοπλισμό του 102 ΔΣ Αθηνών.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών που ακόμα υπάρχουν στο εν λόγω σχολείο όπως και σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Απαιτούμε αύξηση της πάγιας δημόσιας χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων που να αποδίδεται κατευθείαν στις σχολικές μονάδες και  έκτακτη χρηματοδότηση για την συντήρηση και τη φύλαξη όλων των διδακτηρίων και ιδιαίτερα των πιο γερασμένων.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών της κοινωνικής πλειοψηφίας, κόντρα στην πρωτοφανή εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου και την πολιτική που φορτώνει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες, μέσω της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Αθήνα παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή,...
ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
kakokairia_vroxi
Καιρός: Συνεχίζεται η πτώση της θερμοκρασίας - Πιθανότητα βροχών στην Αττική
Τοπικές βροχές αύριο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε πτώση
Καιρός: Συνεχίζεται η πτώση της θερμοκρασίας - Πιθανότητα βροχών στην Αττική
Χανιά: Συνελήφθησαν ξανά οι 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο Σφηνάκι
Ανατροπή στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στο Σφηνάρι - Συνελήφθησαν ξανά αν και είχαν αθωωθεί δύο φορές
Χανιά: Συνελήφθησαν ξανά οι 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο Σφηνάκι