«Το σωματείο μας βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας όσο δεν διενεργούνται εκλογές» υπογραμμίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Στην καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών της ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

«Οι εκλογές -λένε- πρέπει να προγραμματιστούν την άνοιξη, μαζί με την «δραστική βελτίωση (…) των υφιστάμενων, ακόμη και τοπικά, ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στη ΔΑΚΕ.

«Το σωματείο μας βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας όσο δεν διενεργούνται εκλογές. Αντί για όπλο και ασπίδα στα χέρια των συναδέλφων κινδυνεύει να μετατραπεί σε υποχείριο της κυβέρνησης - επίσημα και όχι μέσω των εκπροσώπων της. Πάρτε μέρος σε κάθε κάλεσμα συμμετοχής σε συνελεύσεις αγώνα και διεκδίκησης του αυτονόητου, της διενέργειας εκλογών! Υπογράψτε μαζικά το αίτημα για διενέργεια εκλογών που διακινείται στα σχολεία μας! Συσπειρωθείτε στο σωματείο και μην το αφήσετε στα χέρια της κυβέρνησης και των υποτακτικών της» τονίζουν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας:

Άνευ βουλής και εκλογών…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι! Όσο κι αν έχει, κατά καιρούς, γράψει ιστορία ο κυβερνητικός συνδικαλισμός -όποιας απόχρωσης- στο σωματείο μας, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ενέργειες εντελώς έξω από κάθε έννοια στοιχειώδους συνδικαλιστικής ηθικής. Κανείς, ούτε και ο πιο καχύποπτος,  τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα τολμούσαν συνδικαλιστικές παρατάξεις να φτάσουν στην έσχατη εξαχρείωση.  Να μιλάνε για δημοκρατία αρνούμενες, την ίδια στιγμή, στους συναδέλφους το δικαίωμα να εκφράσουν την βούλησή τους μέσα από εκλογές.

Η ΔΑΚΕ, φοβούμενη το αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής της στους σχεδιασμούς του υπουργείου, προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές με κάθε τρόπο. Αντιλαμβανόμενη τους συναδέλφους σαν τον «εχθρό λαό» θέλει να καταφύγει στην ζεστή αγκαλιά της «δικαιοσύνης» για να προστατευτεί από την αγανάκτηση που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της. Θεωρεί καλύτερο να αυτοεξευτελιστεί τελείως αποδεχόμενη να διοριστεί για μια ακόμα θητεία. Να κάτσει στο σβέρκο των συναδέλφων, δηλαδή, με το ζόρι, με το «έτσι θέλω», όπως έχει μάθει κι από το κόμμα της άλλωστε. Προσπαθεί να εργαλειοποιήσει για μια ακόμα φορά την επιδημία. Κι εδώ πολλά έμαθε από τον πολιτικό της φορέα. Επικαλούνται τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες και τους επιδημιολογικούς δείκτες που επιδεινώνονται συνεχώς (υπάρχει περίπτωση η κυβέρνησή τους να έχει κάνει λάθη στον τομέα αυτό;). Οι εκλογές -λένε- πρέπει να προγραμματιστούν την άνοιξη, μαζί με την «δραστική βελτίωση (…) των υφιστάμενων, ακόμη και τοπικά, ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών». Αν δεν είναι μάντεις μάλλον έχουν εσωτερική πληροφόρηση! Κάτι είχαμε ακούσει για κάποιον Μωυσή αλλά δεν περιμέναμε το χάρισμα να έχει μεταδοθεί σε όλα τα στελέχη του κόμματος! Προσχηματικά τα επικαλούνται όλα αυτά συνάδελφοι. Καταλογίζουν ανευθυνότητα σε τόσα και τόσα σωματεία (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Δικηγορικοί σύλλογοι, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών κλπ.) που διοργανώνουν εκλογές αυτή την περίοδο; Το αγαπημένο δεκανίκι της κυβέρνησής τους (ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται), κι αυτό ανεύθυνα οργανώνει εσωκομματικές εκλογές;  Συνάδελφοι, κακά τα ψέματα, στόχος τους είναι να διοριστούν από τα δικαστήρια αποφεύγοντας την κρίση των συναδέλφων, αυτοί οι κήρυκες της αξιολόγησης (των άλλων). Έχουν βάλει πλάτη σε όλα τα μέτρα του υπουργείου. Μαζί με την γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των συναδέλφων και τώρα θέλουν να τους φιμώσουν.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το θέατρο αυτό και ο άλλος «πόλος». Τα ΣΥΝΕΚ, με το ίδιο θράσος που τορπίλισαν την απεργία-αποχή και μετά έρχονταν στα σωματεία και υψώνοντας την γροθιά ζητούσαν την επαναπροκήρυξή της, έτσι και στο θέμα των εκλογών με αυτό το  θράσος πολιτεύονται. Ζητάνε εκλογές και, παρελκυστικά, θέτουν ζητήματα προεδρεύοντα στο τελευταίο ΔΣ μόνο και μόνο για να μην παρθεί απόφαση. Όταν, στην ώρα του, θέσαμε το ζήτημα με πρόταση αποπομπής κοιτούσαν το ταβάνι και ζητούσαν πληροφόρηση. Τώρα ένα στόχο έχουν, να σαμποτάρουν τις εκλογές! Αν, δευτερευόντως, καταφέρουν να αποφύγουν και την κατακραυγή των συναδέλφων ακόμα καλύτερα!

Τώρα για την ΠΕΚ, τί θα μπορούσε να πει κανείς. Θα ψηφίζουν στις εσωκομματικές εκλογές του πολιτικού τους φορέα, αλλά θα αποφεύγουν τις κάλπες της ΕΛΜΕ. Ίσως αν βάζαμε μια κάλπη για την ΕΛΜΕ δίπλα σ’ αυτή των εσωκομματικών τους εκλογών να τους διευκολύναμε.

Για όλους αυτούς συνάδελφοι, μπορούμε κάθε μέρα να μπαίνουμε σε τάξεις κλουβιά όπου στοιβάζονται κάτι λιγότερο από 30 μαθητές αλλά δεν μπορούμε να οργανώσουμε εκλογές με πολλαπλές κάλπες και τήρηση όλων των υγειονομικών προϋποθέσεων. Νοιάζονται ξαφνικά για το καλό του κλάδου. Αργά θυμήθηκαν, και τον κλάδο και το καλό του.

Ίσως μπορεί να σκεφτεί κάποιος καλοπροαίρετα ή όχι και τόσο καλοπροαίρετα: «και τι σημασία έχει η μετάθεση κατά λίγους μήνες της ημερομηνίας των εκλογών;» Εκεί βρίσκεται μια βασική αιτία που ωθεί τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στο να αντιπαλεύει τόσο έντονα την διενέργεια εκλογών. Πέρα από το προφανές όφελος της χρονικής απόστασης από το ξεπούλημα του αγώνα στην ΟΛΜΕ, κυρίως τους ενδιαφέρει το να διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές με τον διαβόητο νόμο Χατζηδάκη σε πλήρη λειτουργία. Με ηλεκτρονικές κάλπες και εξ αποστάσεως συνελεύσεις. Με όλες τις προϋποθέσεις παραχάραξης της βούλησης των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι! Το σωματείο μας βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας όσο δεν διενεργούνται εκλογές. Αντί για όπλο και ασπίδα στα χέρια των συναδέλφων κινδυνεύει να μετατραπεί σε υποχείριο της κυβέρνησης -επίσημα και όχι μέσω των εκπροσώπων της. Πάρτε μέρος σε κάθε κάλεσμα συμμετοχής σε συνελεύσεις αγώνα και διεκδίκησης του αυτονόητου, της διενέργειας εκλογών! Υπογράψτε μαζικά το αίτημα για διενέργεια εκλογών που διακινείται στα σχολεία μας! Συσπειρωθείτε στο σωματείο και μην το αφήσετε στα χέρια της κυβέρνησης και των υποτακτικών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ