Εκπρόσωποι ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λάρισα: Συγκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις δείχνουν ανευθυνότητα
Ανακοίνωση των εκλεγμένων με τη ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας Σταμάτη Μαλάκου , Δάφνης Μπατσίλα και Θανάση Φούντα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς ο καιροσκοπισμός και η ανευθυνότητα συγκεκριμένων συνδικαλιστικών Παρατάξεων στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ενώ η  πόλη μας, η Πατρίδα μας , όπως και όλη η ανθρωπότητα βιώνουν πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, ενώ οι  επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώνονται  συνεχώς  και ενώ καμία ιδιαίτερη διάθεση μαζικότητας και συμμετοχής  διαφαίνεται  από τον κλάδο υπό τις παρούσες συνθήκες, κάποιοι επιδιώκουν ποντάροντας  προφανώς στην διαφαινόμενη μεγάλη αποχή να προκαλέσουν άμεσα εκλογές.

Όπως φαίνεται η επιθυμία τους να καταστούν από μειοψηφίες σε πλειοψηφίες με κάθε τρόπο,  μπαίνει πάνω από την αδήριτη ανάγκη για την προστασία της ζωής των συναδελφισσών και των συναδέλφων.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ έχοντας επίγνωση της τεράστιας ευθύνης μας , δεν πρόκειται  να συνεργήσουμε σε τέτοιου είδους επικίνδυνες τακτικές.

Επιθυμώντας αντιπροσωπευτικά  Δ.Σ ,απρόσκοπτες συνδικαλιστικές διεργασίες στα σχολεία και  μαζική συμμετοχή των συναδέλφων τόσο  στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις εκλογές, συντασσόμαστε με τη  θέση της ΟΛΜΕ  για εκλογές την άνοιξη μαζί με το συνέδριο της Ομοσπονδίας , ευελπιστώντας    στη δραστική  βελτίωση  μέχρι τότε  των  υφιστάμενων, ακόμη και τοπικά,  ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε και να επιστήσουμε την προσοχή  όλων για την προσπάθεια χειραγώγησης τόσο των μελών του Δ.Σ όσο και των συναδέλφων/σσών , μέσω της κυκλοφορίας παραπλανητικού και παράνομου ηλεκτρονικού μηνύματος  που ενώ δήθεν προέρχεται  αόριστα από «κάποιους εκπαιδευτικούς», αποστέλλεται  στα σχολεία ψευδώς ως προερχόμενο από την ΕΛΜΕ , επιδιώκοντας να υφαρπάξει υπογραφές πίεσης για άμεση διενέργεια εκλογών υπό τις παρούσες γνωστές υγειονομικές συνθήκες.

Να χαίρονται  τις «δημοκρατικές» τους αρχές όσοι σύντροφοι επινόησαν τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τακτικές.

Η ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας ως διαχρονική δύναμη ευθύνης θα περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την ασφάλεια και τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κλάδου.

Σταμάτης Μαλάκος

Δάφνη Μπατσίλα

Θανάσης Φούντας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά κρατούν πανό ενάντια στις διώξεις
Συμμέτοχη της ΕΛΜΕ Πειραιά στην κινητοποίηση στην Τρίπολη για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, προκηρύσσεται συμπληρωματική στάση εργασίας 10:00-11:00, παράλληλα με την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 11:00-14:00
Συμμέτοχη της ΕΛΜΕ Πειραιά στην κινητοποίηση στην Τρίπολη για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Σχολική Νοσηλευτική
Σχολική νοσηλευτική: Ένας θεσμός που απαιτεί θωράκιση
Η θεσμική θωράκιση του Σχολικού Νοσηλευτή αποτελεί επαγγελματικό αίτημα, και ταυτόχρονα κρίσιμη προϋπόθεση για την προστασία της υγείας των μαθητών
Σχολική νοσηλευτική: Ένας θεσμός που απαιτεί θωράκιση
Γιώργος Ραιδεστινός
Γιώργος Ραιδεστινός (διευθυντής σχολείου): «Με καθαιρούν γιατί άσκησα το συνταγματικό μου δικαίωμα»
«Δεν έγινα απεργοσπάστης όπως θα ήθελαν» - Το συγκλονιστικό «αντίο» του Γιώργου Ραιδεστινού μετά από 37 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση
Γιώργος Ραιδεστινός (διευθυντής σχολείου): «Με καθαιρούν γιατί άσκησα το συνταγματικό μου δικαίωμα»