aksiologisi
«Στην απεργία-αποχή ήδη συμμετέχουν δύο σχολεία με πλειοψηφικές αποφάσεις των συλλόγων τους αλλά και δεκάδες συνάδελφοι στα υπόλοιπα σχολεία»

Συνεχίζεται αμείωτη η κόντρα που έχει ξεσπάσει στην ΕΛΜΕ Λάρισας μεταξύ των παρατάξεων των ΣΥΝΕΚ και της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Μετά την απόφαση των ΣΥΝΕΚ να καταγγείλουν για «ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό» τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΕΚ, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας επανέρχεται με νέα σκληρή ανακοίνωση για την «ροζ συνιστώσα της 5ης φάλαγγας του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο», όπως χαρακτηρίζει την παράταξη που πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση

ΜΙΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ  ΟΜΑΔΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ  ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή την ώρα το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ Λάρισας,  δίνει την μάχη ενάντια στην καταστροφική για το δημόσιο σχολείο αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση. Με απόφαση  του ανώτατου οργάνου της, της  ΓΣ, κηρύχθηκε απεργία-αποχή με  την  κατάθεση εξώδικου. Στην απεργία-αποχή ήδη συμμετέχουν δύο σχολεία με πλειοψηφικές αποφάσεις των συλλόγων τους αλλά και δεκάδες συνάδελφοι στα υπόλοιπα σχολεία.

Αυτή την ώρα η ροζ συνιστώσα (ΣΥΝΕΚ) της 5ης φάλαγγας του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο, σε συνέχεια του πραξικοπήματος στην ΟΛΜΕ, αντικαταστατικά, πολεμάει με απίστευτο  αλλά όχι και ακατανόητο μένος την απεργία. Μένοντας πιστοί στις κομματικές τους εντολές για σιγή νεκροταφείου στο εκπαιδευτικό κίνημα παραδέρνουν μεταξύ αλλοπρόσαλλων και ευκαιριακών «θέσεων». Πότε τρομοκρατώντας τους συναδέλφους, πότε μοιράζοντας «κοινά κείμενα» και πότε υψώνοντας -θεωρητικά πάντα- μαύρες σημαίες στα σχολεία.

Επενδύουν στην απογοήτευση των συναδέλφων. Στην απογοήτευση που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμφυσήσουν στον κλάδο. Πιστεύουν πως όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου είναι «χειροκροτητές» -ακριβώς έτσι το διατύπωσαν στην προηγούμενη ΓΣ προκαλώντας την αγανάκτηση στο σώμα της συνέλευσης.

Προσπαθούν  με  κραυγές  να  αποκρύψουν  το  γεγονός   ότι  είναι  η μόνη  παράταξη που δεν  υπέγραψε  το  εξώδικο, παρόλο που  ήταν  υποχρέωση της ,όπως  ορίζει  το  καταστατικό. Ελπίζουν τα μέλη του σωματείου να έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θα τους βόλευε αφάνταστα. Τότε, θα μπορούσαν ανέξοδα να δηλώνουν: «Μαζικά συμμετέχουμε, συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας, για να μην αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς. Συνεχίζουμε σε ενιαίο, κοινό, πανελλαδικό μέτωπο!» (από την πρόσφατη ανακοίνωσή τους).

Ώστε έτσι λοιπόν, «να μην αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς»!

Το λένε αυτοί που στην συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ, μαζί με τη ΔΑΚΕ  πούλησαν ένα ολόκληρο κλάδο ανατρέποντας τις αποφάσεις για απεργία-αποχή!

Αυτοί που επιχειρούν να μας παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στο υπουργείο για να υπηρετήσουν τις κατευθύνσεις του κόμματός τους. Οι  διασπαστές  του  κλάδου  που  διακινούν  στα  σχολεία διάφορα κείμενα  τα   οποία δεν  είχαν  το  θάρρος  να  τα  καταθέσουν   στη  Γενική  Συνέλευση.

Αυτοί που ακόμα και τώρα δεν ψηφίζουν στην ΟΛΜΕ ούτε την πρόταση για τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Αυτοί  που  στη  Λάρισα  δηλώνουν  ότι  είναι  υπέρ  της  επαναπροκήρυξης  της  απεργίας αποχής , όταν  στην ΟΛΜΕ  η  παραταξή  τους  δεν  δεχόταν  ούτε  καν  νέες  συνελεύσεις!! Θαυμάστε  εμπαιγμό!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

Καμιά αναμονή! Ψηλά το κεφάλι! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας-αποχής. Για να πιεστεί περαιτέρω η ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή σύμφωνα με την θέληση του κλάδου.
Συμμετέχουμε στην ΓΣ για να ακουστεί καθαρά και ξάστερα η φωνή μας στην επόμενη συνέλευση προέδρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΠΑΧΗ
Τι λέει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό»: Εμείς μαθητές δεν διώχνουμε από το σχολείο
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο Καπετανάκειο
Τι λέει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό»: Εμείς μαθητές δεν διώχνουμε από το σχολείο
καρκινοσ.jpg
Γιατί στη χώρα μας οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο αναμένεται να αυξηθούν ως το 2030; Τι συμβαίνει;
Καρκίνος: Δεν διδάσκεται ογκολογία στο 70% των ιατρικών σχολών στην Ελλάδα - Παράλληλα παίζουν ρόλο τόσο η ανυπαρξία οργανωμένων προγραμμάτων...
Γιατί στη χώρα μας οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο αναμένεται να αυξηθούν ως το 2030; Τι συμβαίνει;
Έλεγχοι της Τροχαίας
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας...
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο