ειδικη αγωγή
Τηλεκπαίδευση
Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για εξ αποστάσεως διδασκαλία (webex) είναι στην πράξη ανέφικτη σύμφωνα με την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Με ανακοίνωση του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών σε όλη τη χώρα που αγωνίζονται για αιτήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και το σύνολο της εκπαίδευσης, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για εξ αποστάσεως διδασκαλία (webex) είναι στην πράξη ανέφικτη, καθώς οι μαθητές καλούνται να…διακτινιστούν από το σχολείο στο σπίτι τους. Επιπλέον, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να πείσει για τις αποφάσεις της αλλά να τις επιβάλει χωρίς αντιδράσεις, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς, όπως άλλωστε είναι σαφές από την απόφαση της ΟΛΜΕ σε αντίστοιχες περσινές μεθοδεύσεις του υπουργείου που επικαιροποιήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/9/2021.

Ξεκάθαρος στόχος του Υπουργείου είναι να θάψει κάθε μαθητική κινητοποίηση ιδίως όταν αυτές αναδεικνύουν μέσα από τα αιτήματά τους  τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

«Αν το υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για τη βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία, θα είχε ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα ζητήματα της εκπαίδευσης και δε θα χρησιμοποιούσε την τηλεκπαίδευση ως φάρμακο δια πάσαν νόσον», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί, «τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες άθλιες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν να καταστείλουν τους μαθητές και τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους».

«Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στους μαθητές και σε καμία περίπτωση εναντίον τους. Η πρόθεση του Υπουργείου να καταστήσει τους εκπαιδευτικούς καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών τους δε θα περάσει», αναφέρει, τέλος, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων