Τηλεκπαίδευση
Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για εξ αποστάσεως διδασκαλία (webex) είναι στην πράξη ανέφικτη σύμφωνα με την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Με ανακοίνωση του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών σε όλη τη χώρα που αγωνίζονται για αιτήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και το σύνολο της εκπαίδευσης, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για εξ αποστάσεως διδασκαλία (webex) είναι στην πράξη ανέφικτη, καθώς οι μαθητές καλούνται να…διακτινιστούν από το σχολείο στο σπίτι τους. Επιπλέον, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να πείσει για τις αποφάσεις της αλλά να τις επιβάλει χωρίς αντιδράσεις, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς, όπως άλλωστε είναι σαφές από την απόφαση της ΟΛΜΕ σε αντίστοιχες περσινές μεθοδεύσεις του υπουργείου που επικαιροποιήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/9/2021.

Ξεκάθαρος στόχος του Υπουργείου είναι να θάψει κάθε μαθητική κινητοποίηση ιδίως όταν αυτές αναδεικνύουν μέσα από τα αιτήματά τους  τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

«Αν το υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για τη βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία, θα είχε ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών αναφορικά με τα ζητήματα της εκπαίδευσης και δε θα χρησιμοποιούσε την τηλεκπαίδευση ως φάρμακο δια πάσαν νόσον», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί, «τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες άθλιες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν να καταστείλουν τους μαθητές και τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους».

«Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στους μαθητές και σε καμία περίπτωση εναντίον τους. Η πρόθεση του Υπουργείου να καταστήσει τους εκπαιδευτικούς καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών τους δε θα περάσει», αναφέρει, τέλος, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη