sxoleio kriti seismos webex
INTIME NEWS
«Ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και αρνείται να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προστασίας των σχολείων, εκθέτοντας τη μαθητική νεολαία και τους εκπαιδευτικούς σε μέγιστους κινδύνους, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στη λήψη μέτρων για τη λειτουργία του **webex**», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Για αδιαφορία καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την τηλεκπαίδευση στα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών και τη χρήση webex για τη διεξαγωγή του μαθήματος. Παράλληλα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

«Ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και αρνείται να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προστασίας των σχολείων, εκθέτοντας τη μαθητική νεολαία και τους εκπαιδευτικούς σε μέγιστους κινδύνους, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στη λήψη μέτρων για τη λειτουργία του **webex** τις ημέρες των σεισμών», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση.

«Πρόκειται για αυταρχικό μέτρο προσβολής κάθε έννοιας δημοκρατικής δεοντολογίας που αποδεικνύει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για την τραγωδία που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σεισμόπληκτων περιοχών, αλλά επιπλέον προκαλεί και το δημόσιο αίσθημα, με αποφάσεις αντιδραστικές και ακυρωτικές κάθε διάστασης της εκπαιδευτικής λειτουργίας», σημειώνεται ακόμα.

Ακόμα η ΕΛΜΕ Ηρακλείου «καλεί αυτές τις δύσκολες μέρες της δοκιμασίας τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ του **webex** και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αυτοπροστασίας» και ζητά από την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές «να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των μαθητών μας, να στεγάσουν τους μαθητές των σχολείων που επλήγησαν σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια και γενικώς να υποστηρίξουν τους πληττόμενους σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι η στέγαση, η σίτιση, η αποζημίωση κλπ».

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελία για τη στάση της ΔΠΕ Ηρακλείου και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις σεισμόπληκτες περιοχές κατήγγειλαν η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση ΠΕ και η Αριστερή Παρέμβαση - Συσπείρωση ΔΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

To Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε όλους τους σεισμόπληκτους και στους συγγενείς των θυμάτων που βιώνουν το αποκρουστικό πρόσωπο του Εγκέλαδου ο οποίος σαρώνει ιδιαίτερα τα χωριά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. *

Το χτύπημα του Εγκέλαδου βρήκε χωρίς θεσμική θωράκιση τα περισσότερα σχολεία, παρά τις πολλαπλές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων.

*Η κυβέρνηση έδειξε ξανά αδιαφορία στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, με αποτέλεσμα πολλά σχολικά κτίρια να είναι σήμερα ακατάλληλα, λόγω ρωγμώσεων και λοιπών προβλημάτων.

*Ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και αρνείται να λάβει τα στοιχείωδη μέτρα σεισμικής προστασίας των σχολείων, εκθέτοντας τη μαθητική νεολαία και τους εκπαιδευτικούς σε μέγιστους κινδύνους, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στη λήψη μέτρων για τη λειτουργία του **webex** τις ημέρες των σεισμών!

*Ειδικότερα, με απόφαση της Υπουργού της Παιδείας προβλέπεται η χρήση του **webex** σε όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές και για όλα τα σχολεία των οποίων τα κτίρια κρίνονται ακατάλληλα.*

Πρόκειται για αυταρχικό μέτρο προσβολής κάθε έννοιας δημοκρατικής δεοντολογίας που αποδεικνύει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για την τραγωδία που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σεισμόπληκτων περιοχών, αλλά επιπλέον προκαλεί και το δημόσιο αίσθημα, με αποφάσεις αντιδραστικές και ακυρωτικές κάθε διάστασης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

*Στη βάση αυτή, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί αυτές τις δύσκολες μέρες της δοκιμασίας τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ του **webex** και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αυτοπροστασίας.

*Καλεί την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των μαθητών μας, να στεγάσουν τους μαθητές των σχολείων που επλήγησαν σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια και γενικώς να υποστηρίξουν τους πληττόμενους σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι η στέγαση, η σίτιση, η αποζημίωση κλπ

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές μας, αλλά και σε όλους τους πολίτες καλή δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων και για κάλυψη όλων των αναγκών των πληττόμενων από το σεισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα