Ωρωπός: Κινητοποίηση με αφορμή την απόλυση σχολικών καθαριστριών
Συγκέντρωση για την προστασία της υγείας και μέτρα για ανοιχτά ασφαλή σχολεία, στο λιμάνι Ωρωπού, με αφορμή την απόλυση σχολικών καθαριστριών/ών του Δήμου

Κινητοποίηση σωματείων και του ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» με αφορμή την απόλυση 19 σχολικών καθαριστριών/ών του Δήμου Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Ωρωπού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δυναμική συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής, με αφορμή την απόλυση 19 σχολικών καθαριστριών/ών του Δήμου Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο λιμάνι του Ωρωπού, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» και τη συμμετοχή της Ομάδας Γυναικών Ωρωπού (μέλος ΟΓΕ), του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Δήμου Ωρωπού, του παρατήματος βόρειου τομέα του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, του ναυτικού και εξωραϊστικού συλλόγου «Λιμνιώνας», του συλλόγου «Πανόραμα Χαλκουτσίου», του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού και των Συλλόγων Γονέων του 1ου Δημοτικού Νέων Παλατίων, του 1ου Δημοτικού Χαλκουτσίου και του Γυμνασίου Χαλκουτσίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Π.Ε Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» που αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Κατήγγειλε τη μη ανανέωση (απόλυση) των 19 σχολικών καθαριστριών/ών στο Δήμο Ωρωπού εν μέσω πανδημίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής του Ωρωπού, όπου οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι κραυγαλέες, μετά ιδιαίτερα και τη μετατροπή του ΚΥ Καπανδριτίου σε εμβολιαστικό κέντρο αλλά και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο εξακολουθεί η κυβέρνηση να μη θωρακίζει. Ο ομιλητής προέταξε σειρά αιτημάτων για την υγεία και την Παιδεία.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η οποία ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στον παραλιακό μέτωπο του Ωρωπού.

sepe sokratis kinitopoiisi 2
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες