Κενά στα σχολεία: Απολύονται αναπληρωτές, ακάλυπτα τα κενά
Να μην απολυθεί κανείς αναπληρωτής και να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Λήμνου ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» ζητά από το υπουργείο Παιδείας να μην απολυθεί κανείς αναπληρωτής και να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Λήμνου. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίινωση, το υπουργείο Παιδείας, αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις.

«Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας» εξηγεί, σημειώνοντας πως «η τρίμηνη σύμβαση είναι πραγματικά η πιο βάρβαρη εργασιακή σχέση στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, η οποία μάλιστα δεν είναι συγκυριακή, αλλά ήρθε για να μείνει, αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί "τριμηνίτες" συνάδελφοί μας κάλυψαν τελικά πάγια κενά και όχι τα έκτακτα, για τα οποία υποτίθεται προσλήφθηκαν».

Η ανακοίνωση:

  Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείωνκάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ότι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους.

  Ενώ, λοιπόν, ολόκληρος ο λαός βρίσκεται στα σπίτια του, βιώνοντας τις συνέπειες της καραντίνας, το ΥΠΑΙΘ βρίσκει τη "χρυσή ευκαιρία" να διαλύσει ότι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών!

  Αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά διευθυντής. Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας.

  Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν "μετά από προσεκτική αξιολόγηση" αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

  Ένα κουμπί απόσταση, λοιπόν, η εργασία από την ανεργία και αυτό θα το πατάει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, όποτε εκείνος το κρίνει. Ένα κουμπί απόσταση και το αν θα έχουν τα προς το ζην οι «τριμηνίτες» συνάδελφοί μας και οι οικογένειες τους.     Ένα κουμπί απόσταση αν οι μαθητές μας θα έχουν το δάσκαλό τους, τα νήπια τη νηπιαγωγό τους.

  Η τρίμηνη σύμβαση είναι πραγματικά η πιο βάρβαρη εργασιακή σχέση στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, η οποία μάλιστα δεν είναι συγκυριακή, αλλά ήρθε για να μείνει, αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί "τριμηνίτες" συνάδελφοί μας κάλυψαν τελικά πάγια κενά και όχι τα έκτακτα, για τα οποία υποτίθεται προσλήφθηκαν.

  Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν τις απολύσεις τους και ενώ ο αριθμός των αναπληρωτών έχει ξεπεράσει τις 50.000, τα σχολεία παραμένουν με χιλιάδες ακάλυπτα κενά και πολλά άλλα που συνεχώς προκύπτουν λόγω της κατάστασης. Παράλληλα, μας στέλνουν σαν πρόβατα στη σφαγή, παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή μας στα σχολεία-υγειονομικές βόμβες, ενώ μας "πετάνε", όποτε τους κάνει κέφι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!

  • Καλούμε τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να μη προχωρήσει σε καμιά απόλυση αναπληρώτριας νηπιαγωγού ή δασκάλας αναπληρώτριας με τρίμηνη σύμβαση. Μια τέτοια ενέργεια θα είναι σε βάρος όχι μόνο της κάθε συναδέλφισσας, αλλά και σε βάρος των παιδιών αφού θα δημιουργηθούν επιπλέον ελλείψεις και κενά στα σχολεία. Για παράδειγμα, το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας θα μείνει χωρίς ολοήμερο τμήμα αν απολυθεί η συναδέλφισσα αναπληρώτρια τρίμηνης σύμβασης.
  • Καλούμε το Υπουργείο παιδείας και τη Διεύθυνση να προχωρήσουν ΤΩΡΑ στην κάλυψη των κενών σε δασκάλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.

 

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το διορισμό επιπλέον νηπιαγωγών και δασκάλων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μύρινας και του Μούδρου ώστε να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα όχι πάνω από 15 μαθητές, που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Ενδεικτικά, θεωρούμε απαράδεκτο να λειτουργεί το νηπιαγωγείο του Μούδρου με τμήματα των 23 και 24 νηπίων τη στιγμή που υπάρχει αίθουσα που θα μπορεί να στεγάσει και τρίτο τμήμα με διορισμό επιπλέον νηπιαγωγού.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
Συνάντηση Τσίπρα, Φίλη, Τζούφη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων και τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία