Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ συμμετέχει στη μεγάλη πανεκπαιδευτική και πανεργατική απεργία στις 15 Οκτωβρίου και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14/10 έξω από το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς βιώνουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων που έχουν οξυνθεί στο έπακρο με την πανδημία. Η κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου με τα ψεύδη της «ετοιμότητας» και της «κανονικότητας» στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντί της όποιας προετοιμασίας για ένα υγιές-ασφαλές-ανοιχτό σχολείο με ολιγάριθμα τμήματα, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, επίβλεψη των όρων καθαριότητας και εξοπλισμού των σχολείων για την τήρηση των προβλεπόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων, το μόνο που δρομολογούν είναι ένα νέο, υποχρεωτικό, παράλληλο «τηλε-σχολείο» με την υποχρεωτικότητα της εξ αποστάσεως και την ίδια στιγμή επιδίδονται στην τρομοκρατία και την καταστολή όσων ορθώνουν το ανάστημά τους!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εχθρό. Πρώτα εξαπέλυσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, με αποκορύφωμα τη βίαιη και εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ στη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Παρασκευής 9/10, επιστράτευσαν «αγανακτισμένους» γονείς για να καταφερθούν εναντίον τους αλλά και πληρωμένα παπαγαλάκια για να τους  κατασυκοφαντήσουν. Η αυταρχική και ακραία αντιδημοκρατική στάση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει τόσο την ανικανότητά τους όσο και το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εξ αιτίας της πολιτικής που επέβαλαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Την ίδια στιγμή, με Υπουργική Απόφαση επιδιώκει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών, σε όργανα καταστολής και  επιχειρεί να εκβιάσει τη νέα γενιά και να τσακίσει τις κινητοποιήσεις με  μαθήματα  τα Σάββατα, στις αργίες και στους σχολικούς περιπάτους, αλλά και με «τηλε»-απουσίες καλώντας τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» ως νόσον δια πάσα …περίπτωση.

Τα σχολεία μας ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της αδιαφορίας και της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης. Ανεφάρμοστα πρωτόκολλα και αντιεκπαιδευτικές εγκύκλιοι με τα οποία μας βομβαρδίζει νυχθημερόν το Υπουργείο Παιδείας,  αναπάντητα ερωτήματα και αγωνίες των γονιών. Η διαχείριση των κρουσμάτων σε σχολεία (κρούσματα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς) αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους φορείς με μοναδική οδηγία την 14ήμερη παραμονή σε καραντίνα και τις ασφυκτικές πιέσεις για εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως. Καμία ιχνηλάτηση, κανένα διαγνωστικό τεστ, κανένα υγειονομικό υλικό πέρα από τα αντισηπτικά και μία μάσκα ΧΧL που μοίρασε το Υπουργείο. Καμία υποστήριξη με σχολικούς νοσηλευτές και τις απαραίτητες σχολιατρικές δομές. Σχολεία- εκπαιδευτικοί-γονείς- μαθητές  αβοήθητοι και με το χέρι βαθιά στην τσέπη εν όψει κρουσμάτων, σχολεία με ελλιπή παρουσία καθαριστριών, 25 άρια τμήματα πρωινού και ολοήμερου σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες, πολλά κενά εκπαιδευτικών, δεκάδες ώρες ειδικοτήτων ακάλυπτες ακόμη και μετά τη Γ΄ Φάση των  «ελάχιστων προσλήψεων».

Την ίδια στιγμή, η ειδική αγωγή έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος των περικοπών! Μετά από δυο φάσεις προσλήψεων με μηδενικούς εκπαιδευτικούς για τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία και την παράλληλη στήριξη κυριολεκτικά αποψιλωμένη, βρισκόμαστε μπροστά σε μια γ΄ φάση που απλά συγκαλύπτει την εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής. Σκανδαλώδης είναι ο τρόπος που οι παράλληλες στηρίξεις έχουν μοιραστεί στα σχολεία, καθώς ο κ. Βενέτης του ΚΕΣΥ αποδεικνύεται ως ο πλέον ακατάλληλος και αδιάφορος απέναντι στις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.  Πληθαίνουν οι καταγγελίες των σχολείων μας για κενά που έχουν σκόπιμα «κρυφτεί» καθώς ολόκληρες σχολικές μονάδες έχουν «εξαιρεθεί» και τις δύο φορές από τα κενά που ανακοινώθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή εισηγήσεις των συλλόγων διδασκόντων που στέλνονται στο ΚΕΣΥ ζητώντας την αλλαγή της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών με βάση την παιδαγωγική εκτίμηση που έκαναν οι συνάδελφοι, αυτές επιστρέφονται πίσω χωρίς καν αιτιολόγηση της απόρριψης τους!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα για μια ακόμη φορά την αδιανόητη, μακριά από κάθε παιδαγωγική αλλά και κάθε λογική τακτική του κ. Βενέτη για την κάλυψη των παράλληλων στηρίξεων. Η απαράδεκτη λογική διάκρισης των αναγκών για παράλληλες στηρίξεις σε περισσότερο και λιγότερο επιτακτικές, έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να μην είχαν ποτέ παράλληλη στήριξη όλα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τις οικογένειες τους σε αναζήτηση άλλων λύσεων, να καταφεύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος.

Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Να περάσουμε στην αντεπίθεση σε όλη την εκπαίδευση

Η απεργία στις 15 Οκτώβρη να είναι σταθμός   – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες από την αρχή της χρονιάς αρνούνται να οργανώσουν απεργία που θα εκφράσει την οργή των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Δεν πάει άλλο! Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους αγωνιζόμενους μαθητές, με τους καθηγητές, τους γονείς. Να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο παιδείας-υγείας για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ενωθούμε στο δρόμο μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς  για να επιβάλλουμε :

 • τους 15 μαθητές στο τμήμα και μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων
 • γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες για έκτακτα μέτρα εξασφάλισης σχολικής στέγης και μόνιμο σχέδιο για την οριστική λύση της άθλιας σημερινής κτιριακής πραγματικότητας των σχολείων μας επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία,
 • μαζικές, μόνιμες προσλήψεις καθαριστριών/στών για πλήρη κάλυψη και των αυξημένων αναγκών των σχολείων λόγω της πανδημίας– εξοπλισμός όλων των μονάδων με καθαριστικά, απολυμαντικά και μέσα προστασίας
 • μαζικές, μόνιμες προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού (νοσηλευτές, ψυχολόγοι κλπ) σχολιατρική υπηρεσία (γιατροί-νοσηλευτές) για τη διαχείριση των κρουσμάτων
 • δωρεάν προληπτικά τεστ,  ειδικά όπου υπάρχει κρούσμα και όχι ανάθεση στην «ατομική ευθύνη» και αντιμετώπιση  – δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, – άδειες στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών
 • να ανατρέψουμε τις  αντιεκπαιδευτικές, αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλη την εκπαίδευση  (τράπεζα θεμάτων – βάση του 10 – καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και ωραρίων – επιβολή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» κλπ), συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της ΕΕ που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.
 • να μπει φραγμός στα κέρδη τους  και στους πολεμικούς εξοπλισμούς
 • Να διεκδικήσουμε μαζί με τους υγειονομικούς και όλη την κοινωνία: εδώ και τώρα ενίσχυση της δημόσιας υγείας με γενναία χρηματοδότηση – αύξηση των ΜΕΘ – επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας – μόνιμους διορισμούς γιατρών νοσηλευτών και του αναγκαίου προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία και δομές υγείας

Αγωνιστικό σχέδιο δράσης του συλλόγου μας:

 • Όλοι και όλες στη μεγάλη πανεκπαιδευτική και πανεργατική απεργία στις 15 Οκτώβρη! Είμαστε όλοι απεργοί, καλούμε όλη την κοινωνία στο πλευρό μας!
 • Οργανώνουμε την Τετάρτη 14/10 νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Καλούμε την ΕΛΜΕ και την Ένωση συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής, τους/τις μαθητ(ρι)ες μας, όλους/όλες τους/τις συναδέλφους-ισσες να ενώσουμε τις φωνές μας για μια ακόμη φορά απέναντι στην προσπάθεια διάλυσης των σχολείων, την απαξίωση και την αδιαφορία! Να διατρανώσουμε και να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας!
 • Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ να προχωρήσουμε σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων, το διάστημα 19-23/10 και ολομέλεια προέδρων αμέσως μετά για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα στο αγωνιστικό αυτό σχέδιο.

Καταγγέλλουμε την ωμή βία και καταστολή!

Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση γενικεύουν εδώ και μέρες τον πόλεμό τους στην εκπαίδευση. Αντί να λύσουν τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επέλεξαν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας εναντίον όσων αντιδρούν, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήραν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας (μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα, νέες αίθουσες, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν τεστ για όλους κ.ά), προσπάθησαν αρχικά να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, βάζοντας τους καθηγητές να παίξουν το ρόλο του ρουφιάνου και απεργοσπάστη, με την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» στα κατειλημμένα σχολεία, με τηλεαπουσίες για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επίδειξη ισχύος και εκδικητικότητας, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική.

Την ίδια στιγμή, προχώρησαν στην ωμή βία και καταστολή, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού σε βάρος της μεγάλης μαθητικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 9/10, στο ΥΠΑΙΘ. Αγωνιζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικά σωματεία δέχτηκαν τα χτυπήματα των ΜΑΤ της Κυβέρνησης, τα δεκάδες χημικά, το ανελέητο κυνηγητό μέχρι το προαύλιο του Mall και τον σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, διαλύοντας τη μαζική συγκέντρωση και συλλαμβάνοντας δύο τουλάχιστον μαθητές.

Καταγγέλλουμε την βία που συνεχίστηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής που ξεκίνησε την Τετάρτη 7/10 στη μαχητική διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωμένοι νικητές. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στην πλατεία Κοραή στις 10πμ!

Καταγγέλλουμε την ωμή βία και καταστολή!

Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση γενικεύουν εδώ και μέρες τον πόλεμό τους στην εκπαίδευση. Αντί να λύσουν τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επέλεξαν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας εναντίον όσων αντιδρούν, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήραν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας (μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα, νέες αίθουσες, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν τεστ για όλους κ.ά), προσπάθησαν αρχικά να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, βάζοντας τους καθηγητές να παίξουν το ρόλο του ρουφιάνου και απεργοσπάστη, με την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» στα κατειλημμένα σχολεία, με τηλεαπουσίες για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επίδειξη ισχύος και εκδικητικότητας, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική.

Την ίδια στιγμή, προχώρησαν στην ωμή βία και καταστολή, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού σε βάρος της μεγάλης μαθητικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 9/10, στο ΥΠΑΙΘ. Αγωνιζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικά σωματεία δέχτηκαν τα χτυπήματα των ΜΑΤ της Κυβέρνησης, τα δεκάδες χημικά, το ανελέητο κυνηγητό μέχρι το προαύλιο του Mall και τον σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, διαλύοντας τη μαζική συγκέντρωση και συλλαμβάνοντας δύο τουλάχιστον μαθητές.

Καταγγέλλουμε την βία που συνεχίστηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής που ξεκίνησε την Τετάρτη 7/10 στη μαχητική διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωμένοι νικητές. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στην πλατεία Κοραή στις 10πμ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ομόφωνη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου στον αγώνα μονιμοποίησης των συμβασιούχων της Προσχολικής Αγωγής
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Μητσοτάκης Πράγα
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα - Τι απάντησε ο Έλληνας...
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη του...
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε