Αλέξης Μητρόπουλος: Ποιοι θα χάσουν το επίδομα των 300 ευρώ

Ανακοινώσεις 0

Εκπαιδευτικοί για κρούσματα στα σχολεία: Ζητάμε συνάντηση και κάλυψη κενών -Παράσταση διαμαρτυρίας 1/10

sxoleia maskes
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου ΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" καταγγέλλουν την απαξιωτική προς το ΣΕΠΕ στάση του διευθυντή εκπαίδευσης Α Αθήνας

Η ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τέλη Σεπτέμβρη και σε κανένα σχολείο δε μπορεί να βγει πρόγραμμα ακόμα γιατί υπάρχουν πολλά κενά (δείτε ενδεικτικά 189ο Ενημ στο sylimvrioti.gr), η καθαριότητα δεν έχει εξασφαλιστεί παντού και κανένα μέτρο στήριξης της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας δεν έχει παρθεί, παρά το ότι τα εκπαιδευτικά σωματεία έγκαιρα έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας προχωρήσαμε την Πέμπτη 24/9 σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Δυστυχώς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, παρά το ότι ήξερε την προγραμματισμένη κινητοποίηση, έλειπε προφασιζόμενος συγκεκριμένο ραντεβού στο Υπουργείο. Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη κι απαξιωτική προς τα εκπαιδευτικά σωματεία στάση του!

Κάναμε συνάντηση με την αναπληρώτρια Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων η οποία είπε ότι «θα διαβιβάσει» τα αιτήματα των σωματείων. Εμείς όμως ζητάμε απαντήσεις, γι’ αυτό καλούμε σε νέα Παράσταση Διαμαρτυρίας, Πέμπτη 1/10 στις 14.30, ζητώντας να παρθούν τώρα μέτρα, ώστε:

  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία!!!
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και από την υπερδεκαετή αδιοριστία που φέρει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τρέχουσας.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας (με έναν νοσηλευτή/τρια ανά σχολείο), που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Την Τρίτη στην Παράσταση, ζητάμε συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι θα κάνει σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα!

                                                                              Για το Δ.Σ.

          Η  Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

        Δριμάλα Θεοδώρα                                                     Κοπριτέλης Απόστολος

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις