golearn-engl_970-250
Εκπαίδευση
Ανακοίνωση αποχώρησης από την ΑΕΕΚΕ

Συναισθανόμενοι έντονα την συνδικαλιστική και συναδελφική ευθύνη, που απορρέει από την στήριξη εκατοντάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, όπου με την ψήφο τους τόσα χρόνια έκαναν την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου τη μεγαλύτερη ακομμάτιστη προσπάθεια στο χώρο της Εκπαίδευσης, προχωράμε στην αποχώρησή μας από την ΑΕΕΚΕ. Μια παράταξη, η οποία με τις επιλογές κάποιων μελών της, τείνει να γίνει καθαρά κομματική, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τους αρχικούς στόχους ίδρυσής της. Για να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι της αποχώρησης μας, ακολουθεί ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (Ε.Κ.Ε.) Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2012 με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και ακομμάτιστου συνδικαλιστικού φορέα, ο οποίος θα ήταν αδέκαστος, αμερόληπτος και θα κρατούσε ίσες αποστάσεις απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ιδρύθηκε με σκοπό να έχει μια καθαρή θέση απέναντι στους συναδέλφους και να μην επηρεάζεται από κομματικές ιαχές. Τα μέλη της ήταν άτομα όλων των πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων που αγωνίζονταν για το καλό του κλάδου και το συμφέρον όλων των Εκπαιδευτικών, από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονταν. Οι συνάδελφοί μας, από την πρώτη στιγμή, πίστεψαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια κι έδωσαν στην Ε.Κ.Ε την πρώτη θέση στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Δ.Σ του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης “Δ. Θεοτοκόπουλος”, στις εκλογικές διαδικασίες για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  (ΠΥΣΠΕ)  Ηρακλείου  και για το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Το 2015 η Ε.Κ.Ε Ηρακλείου, μαζί με άλλα ανεξάρτητα σχήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ίδρυσε την ΑΕΕΚΕ, η οποία συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Δ.Σ της ΔΟΕ. Έχοντας 54 αντιπροσώπους εξασφάλισε μία από τις έντεκα έδρες. Την έδρα αυτή κατάφερε να την διατηρήσει και στις δύο επόμενες χρονικά εκλογικές διαδικασίες (2017, 2019), χάνοντας όμως αρκετές από τις δυνάμεις της. Ο λόγος κατά την άποψή μας ήταν η προσπάθεια αλλοίωσης του ανεξάρτητου χαρακτήρα της ΑΕΕΚΕ και η μετατροπή της σε μια παράταξη με ξεκάθαρη κομματική ταυτότητα. Νιώθουμε εκτεθειμένοι, πρωτίστως απέναντι στους συναδέλφους μας, οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους ως πρόσωπα, πιστεύοντας στην κομματική ουδετερότητα της ΕΚΕ και κατά προέκταση της ΑΕΕΚΕ, εξαιτίας των κινήσεων ορισμένων συναδέλφων που ξεκινήσαμε μαζί.              

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η συμμετοχή (των εκλεγμένων με την Ε.Κ.Ε) αντιπροέδρου της ΔΟΕ, όπως και του   μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ και προέδρου του συλλόγου   εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», στην κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης του  ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, οι συναλλαγές με την παράταξη της ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) σε επίπεδο ΔΟΕ, όπως και η τελευταία κίνηση που έγινε με σκοπό την συγχώνευση ουσιαστικά της ΑΕΕΚΕ με την ΕΡΑ για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, έχουν μετατρέψει την ΑΕΕΚΕ σε κομματική παράταξη, απομακρύνοντάς την οριστικά από τους αρχικούς ιδρυτικούς της στόχους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως, οι αποφάσεις ήταν σχεδόν πάντα προδιαγεγραμμένες και σπάνια ενημερώνονταν τα μέλη των τοπικών σχημάτων. (Είμαστε στην διάθεση όποιου επιθυμεί να ενημερωθεί για περισσότερες λεπτομέρειες).

Από τα παραπάνω προκύπτει πως έχουμε τεράστια ευθύνη (αφού είμαστε από τα ιδρυτικά στελέχη) να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε και την ακομμάτιστη πορεία της Ε.Κ.Ε Ηρακλείου, του μεγαλύτερου τοπικού σχήματος της ΑΕΕΚΕ.

Κινούμενοι σε αυτή την κατεύθυνση, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον κλάδο και στους συναδέλφους, αρκεί να αποχωρήσουν τα κομματικά στελέχη της Ε.Κ.Ε Ηρακλείου ώστε να επιστρέψει αυτή στην αρχική ουδέτερη μορφή της,   Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμεθα, για περαιτέρω ή αντίστοιχες ενέργειες και σε τοπικό επίπεδο εντός καλοκαιριού.

 

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

Αναπολιωτάκη Στέλλα Νηπιαγωγός
Αράπογλου Χρυσούλα Νηπιαγωγός
Βρύνα Ζωή Δασκάλα
Δοξαστάκη   Χρυσούλα  Νηπιαγωγός

Καρύδη  Αννα  Δασκάλα

Κασσωτακης  Μανώλης  Δάσκαλος

Κουριδακης  Ηρακλής  Δάσκαλος
Κωνσταντάκης Νικόλαος Δάσκαλος

Λαμπρογιαννάκης  Θεόφιλος  Δάσκαλος, Αιρετός ΠΥΣΠΕ, Αντίπροσωπος ΔΟΕ

Μελεσσανάκη Μαρία Δασκάλα, Ελεγκτική Επιτροπή Συλλόγου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”
Μιχελάκης  Γιάννης  Δάσκαλος
Μπεμπέ    Δήμητρα  Δασκάλα, Αντιπρόσωπος ΔΟΕ
Νιφόρα Μάρθα  Δασκάλα

Ξενικάκης Νικόλαος  Δάσκαλος    

Παπαδόπουλος  Τηλέμαχος   Δάσκαλος,  Αν. Αιρετός ΠΥΣΠΕ, Αντιπρόσωπος ΔΟΕ 

Στουμπίδη  Άννα  Νηπιαγωγός Αντιπρόσωπος ΔΟΕ
Τζεδάκη Κάλλια Νηπιαγωγός

Φασουλά Έφη Νηπιαγωγός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

psaria oder
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ - «Νεκρά ψάρια παντού» σε Γερμανία και Πολωνία
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
30χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη αδελφή της φίλης του στο Ηράκλειο Κρήτης - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του