Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Πρακτικά ανέφικτο να υλοποιηθεί αφού δεν υπάρχει εξοπλισμός στα σχολεία
Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Το Υπουργείο Παιδείας, νομοθετώντας την παρουσία καμερών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και τη σε livestreaming παράδοση μόνο της ύλης ενός μαθήματος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων, απαντήσεων και γενικά συμμετοχής των μαθητών, προσπαθεί να επιβάλλει μια διαδικασία που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, που έχει προκαλέσει ενστάσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τον νομικό κόσμο και φυσικά από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Η πέρα για πέρα απαράδεκτη αυτή παιδαγωγικά διαδικασία είναι όμως και πρακτικά ανέφικτο να υλοποιηθεί αφού δεν υπάρχει εξοπλισμός στα σχολεία, πράγμα που αναγνωρίζει και το ίδιο το Υπουργείο που καλεί τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν με δικά τους μέσα!!!

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη θέση εμείς αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του κομπάρσου, ειδικά σε διαδικασίες που πρακτικά δεν “δύνανται” να εφαρμοστούν και καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν ξεκάθαρη θέση στους συλλόγους διδασκόντων.

Ήμαστε δίπλα στους μαθητές μας στα δύσκολα, θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο τελείωμα της χρονιάς με ασφαλείς, πρακτικούς και προ παντός εφαρμόσιμους τρόπους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αντιπροτείνει να συνεχιστεί η ασύγχρονη και σε περιπτώσεις που δύνανται οι συνάδελφοι που έχουν αιτηθεί άδεια να συνεχιστεί και η σύγχρονη εκπαίδευση με ασφάλεια για όλους υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο ένα πακέτο εξ αποστάσεως και εξ ανάγκης διδασκαλίας που πραγματικά θα στηρίξει τους μαθητές όχι για το φαίνεσθαι αλλά για την ουσία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις! Να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να ακολουθήσουν!

Ένας υπολογιστής σε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε μαθητή!

Έγινε στο παρελθόν, μπορεί να γίνει και σήμερα!

 

                                                 Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
Αν ο κόσμος στραφεί εναντίον του δασκάλου, δεν θα κοιτάξει ποιος υπογράφει τους προϋπολογισμούς, ποιος κλείνει τα σχολεία, ποιος θεσμοθετεί την...
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
bullying
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
Τα παιδιά που τραβούν την πειραχτική διάθεση των συμμαθητών τους — και οι σιωπές που πληγώνουν περισσότερο από τα γέλια
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
μουσείο
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου Εκπαιδευτικών στα Μουσεία: Οδηγός Βήμα-Βήμα
Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε