Thumbnail
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Από 1 ως 3 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδας).

Με πρόταση της πλειοψηφίας (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ), αλλά και με την ανοχή και την συναίνεση των εκλεγμένων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε απαράδεκτη απόφαση – πρόταση προς την κυβέρνηση που αφορά και στα Νηπιαγωγεία.

Διαβάζουμε από το κείμενο της απόφασης: Προτείνεται:  «Μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών θα υπάγονται διοικητικά στο Δήμο, αλλά θα διατηρούν όλα τα δικαιώματα των υπαλλήλων του αντίστοιχου φορέα… Ενδεικτικά παραδείγματα παρόμοιας αποκέντρωσης κατά το παρελθόν, είναι η μεταφορά των προνοιακών δομών (παιδικοί σταθμοί) και των αθλητικών κέντρων στους Δήμους. Ενδεικτικά, τέτοιες κρατικές δομές, που προτείνουμε να μεταφερθούν διοικητικά στην πρωτοβάθμια τοπική διοίκηση, είναι οι ακόλουθες: Κοινωνικά ιδρύματα, τα νηπιαγωγεία, τα γραφεία ΟΑΕΔ και οι υπηρεσίες του ΟΣΚ…».

Αυτή η απόφαση συνιστά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για την Προσχολική Αγωγή, που θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου και την εμπορευματοποίηση της, στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων Νηπιαγωγών. Άλλωστε, τα παραδείγματα που αναφέρονται στην απόφαση είναι αρνητικά σε σχέση με τις συνέπειες της αποκέντρωσης στον τρόπο λειτουργίας τους. Οι παιδικοί σταθμοί έχουν κατά 80% κάθε είδους εργασιακή σχέση, οι γονείς πληρώνουν μεγάλα ποσά κάθε μήνα και συνολικά το περιεχόμενο λειτουργίας τους έχει υποβαθμιστεί.

Εάν συνδυάσουμε την απόφαση της ΚΕΔΕ με τις κατευθύνεις του 3ου Μνημονίου για την Παιδεία, που ψήφισε και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και με το Πόρισμα της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, για την πάγια πολιτική και ταυτόχρονα στρατηγική απαίτηση για «το αποκεντρωμένο και αυτονομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», φαίνεται ότι, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπάρχει πολιτική ομοφωνία στα αστικά κόμματα για τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα, γονείς, εκπαιδευτικοί, δε θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, την παραπέρα εμπορευματοποίηση, την ανταποδοτική λειτουργία της ανάλογα με την τσέπη της κάθε οικογένειας.

Είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό:  Εδώ και τώρα να θεσμοθετηθεί διετής υποχρεωτική φοίτηση για όλα τα παιδιά σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο, το οποίο θα λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη τους κράτους και του Υπουργείου Παιδείας. Να πραγματοποιηθούν μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη στήριξη όλων των νηπίων και προνηπίων.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!

16/12/2016

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα
O 62χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που εκινείτο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων
ΦΕΚ 2531/29-4-2024 Τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της...
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων