Παγκράτι: Διακοπή κυκλοφορίας για ύποπτο αντικείμενο

Υπουργείο Παιδείας 0

Υπ. Παιδείας: Νέο μνημόνιο συνεργασίας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Ε.Ε.Κ.)

Κωνσταντίνος Βλάσσης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπουργείο Παιδείας και Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ενώνουν δυνάμεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα μέσα από δικτύωση και συνεργασίες με θεσμικούς φορείς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το Μνημόνιο τριετούς διάρκειας υπέγραψαν στο Μαρούσι ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, αρμόδιος για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Καθηγητής κ. Άγις Παπαδόπουλος.

Στόχος: Μια σύγχρονη, δυναμική και συνδεδεμένη με την αγορά Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Μέσα από το Μνημόνιο, τα δύο μέρη ενώνουν δυνάμεις με στόχο τη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, την προώθηση των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, καθώς και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ε.Ε.Κ. στους νέους.

Η συνεργασία προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υποστήριξη της ελληνογερμανικής Κοινής Δήλωσης Προθέσεων για την Ε.Ε.Κ.
  • Διασύνδεση των επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου με τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης και το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.
  • Διερεύνηση ανάπτυξης κοινών προγραμμάτων κατάρτισης με κινητικότητα εκπαιδευτών και καταρτιζομένων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
  • Στήριξη ευάλωτων ομάδων μέσω δράσεων κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
  • Συνδιοργάνωση των “VET Excellence Awards Greece”, θεσμού που αναδεικνύει την αριστεία στα σχήματα μαθητείας στην Ελλάδα.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας