Αλέξης Μητρόπουλος: Ποιοι θα χάσουν το επίδομα των 300 ευρώ

Εκπαίδευση 0

Κώστας Θεριανός στο alfavita.gr: Γιατί το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι σπουδαίος θεσμός

Ο Κώστας Θεριανός μιλάει στο Vidcast του alfavita.gr για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Στο νέο επεισόδιο της σειράς Vidcast του alfavita.gr, ο εκπαιδευτικός Κώστας Θεριανός με την πολυετή του εμπειρία αναλυεί τα ζητήματα της εκπαίδευσης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο έμπειρος εκπαιδευτικός εξηγεί στο vidcast του alfavita γιατί το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τους μαθητές σε νησιά και λαϊκές συνοικίες, ενώ αποδομεί πλήρως τον όρο «παραπαιδεία»

Για το Ψηφιακό Φροντιστήριο μίλησε στο vidcast του alfavita.gr, ο έμπειρος εκπαιδευτικός Κώστας Θεριανός σε μια αποκαλυπτική συζήτηση για τις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. 

Με την ευθύτητα που τον διακρίνει, ανέλυσε το αδιάβλητο μεν, πλην όμως μη λειτουργικό μοντέλο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σκιαγραφεί το μέλλον του Λυκείου και αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες πίσω από το ανησυχητικό κύμα της «μεγάλης παραίτησης» και της επαγγελματικής εξουθένωσης των εκπαιδευτικών, η οποία τροφοδοτείται από την οικονομική απαξίωση του κλάδου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, με τον Κώστα Θεριανό να καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή του σε αυτό.

 Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα αναγκαίο δίχτυ ασφαλείας και στήριξης για τους μαθητές που προέρχονται από ασθενέστερα οικονομικά στρώματα ή ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, αποδομεί πλήρως τον στερεοτυπικό όρο της «παραπαιδείας», αποκαθιστώντας την πραγματικότητα για τον ρόλο της πρόσθετης διδακτικής υποστήριξης.

«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι ένας αντισταθμιστικός θεσμός»

Όπως σημειώνει, «θεωρώ ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αντισταθμιστικός θεσμός. Έρχεται και βοηθάει παιδιά που είναι σε απομονωμένες περιοχές, σε νησιά, σε κρίσιμες περιοχές. Έρχεται και βοηθάει παιδιά που δεν έχουνε τα χρήματα, παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, που ζούνε μέσα εδώ πέρα στις πόλεις να βοηθηθούν. [...] Το ότι μάλιστα επιλέχθηκε και ο τίτλος φροντιστήριο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σωστό. Ξέρετε γιατί;

Γιατί αφενός μεν ρίχνει αυτή την αυτή τη λέξη που ακούγαμε πάρα πάρα πολλά χρόνια: Παραπαιδεία. Δεν υπάρχει παραπαιδεία. Και οι άνθρωποι που δουλεύουνε στα φροντιστήρια τα ιδιωτικά εδώ και χρόνια είναι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Έτσι, τι πάει να πει παραπαιδεία; [...] Είναι ένας μύθος ότι το φροντιστήριο είναι ένα αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Φροντιστήρια υπάρχουν σε πάρα πολλές χώρες, στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στην Κίνα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο:

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη-ποταμό του Κώστα Θεριανού στο vidcast του alfavita.gr:

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση