μολυβια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ειδική Αγωγή: Οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικών τοποθετήσεων και βελτιώσεων θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με την πράξη 17 της συνεδρίασης της 14ης Απριλίου 2026, όπως γνωστοποιήθηκε από τον αιρετό του οργάνου.

«Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, με την πράξη 17/14-04-2026, πραγματοποιήθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και οι βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, διευκρινίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που είχαν αιτηθεί βελτίωση θέσης αλλά δεν υπέβαλαν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων παρέμειναν στην οργανική τους θέση, ενώ όσοι τοποθετήθηκαν με τη σημερινή πράξη διατηρούν δικαίωμα υποβολής αίτησης επανεξέτασης για τυχόν λάθη ή παραλείψεις έως την Κυριακή 19 Απριλίου 2026, στις 23:59.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις ΣΜΕΑΕ», σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ενώ η διαδικασία μοριοδότησης και κατάταξης εφαρμόζεται βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων.

Οι πίνακες τοποθετήσεων στην Ειδική Αγωγή

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ08

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ60-ΠΕ61

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ70-ΠΕ71

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ79

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ86

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ Ε.Α. ΠΕ91.01

Η ενημέρωση του αιρετού

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΑΞΗ 17

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, με την πράξη 17/14-04-2026, πραγματοποιήθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και οι βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Σημειωτέον, οι αιτούντες βελτίωση θέσης που δεν υπέβαλαν δήλωση προτίμησης σχολείων παρέμειναν στην οργανική τους θέση.

Oι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, που τοποθετήθηκαν με τη σημερινή πράξη του ΠΥΣΠΕ, μπορούν (εφόσον επιθυμούν) να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης (για τυχόν λάθη ή παραλείψεις), έως την Κυριακή 19-04-2026 και ώρα 23.59, στο e-mail:   [email protected]

Σε ό,τι αφορά στις τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν.4692/2020 οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.). Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις για τοποθέτηση σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης.

Υ.Γ.1 Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, εκτός απροόπτου, θα συνεδριάσει, τη Δευτέρα 20 Απριλίου, για την εξέταση των ενστάσεων επί των τοποθετήσεων στην  Ειδική Αγωγή.

Υ.Γ.2 Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης, εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, θα μπορούν να υποβληθούν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των οριστικών τοποθετήσεων & των βελτιώσεων θέσεων (άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997 και άρθρο 15, παρ. 13 του Π.Δ.50/1996). Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Προΰποθέσεις και διαδικασία υποβολής αιτήσεων αμοιβαίας μετάθεσης στον σύνδεσμο.

Υ.Γ.3 Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής και Γενικής Αγωγής της Α΄ Αθήνας θα μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ.

Η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά στις οριστικές τοποθετήσεις & βελτιώσεις θέσεων.

Τάκης Ρουμπής

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Τάκης Ρουμπής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης