κλειστά σχολεία
Η «διπλή» απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου

Ανακοινώθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου όπου θα ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας Erminio.

Σύμφωνα με την απόφαση το πρωί όλα τα σχολεία της Αττικής θα λειτουργήσουν κανονίκα.

Ωστόσο, τα νυχτερινά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς τις βραδινές ώρες αναμένεται κορύφωση των ακραίων φαινομένων.

Πού αλλού έχει ληφθεί απόφαση για κλειστά σχολεία

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, όλες οι σχολικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, λόγω των επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η απόφαση αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών, συμπεριλαμβανομένων Νηπιαγωγείων και δομών Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και των Ειδικών σχολείων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, ενόψει των ισχυρών βροχοπτώσεων και των επικίνδυνων φαινομένων που αναμένονται.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, το καιρικό σύστημα στην κεντρική Μεσόγειο, με την ονομασία ERMINIO προβλέπεται να επηρεάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη 02-04-26 τις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες και πιθανώς με τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Την Τετάρτη στην ανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 9 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 10 μποφόρ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται:

  • Στα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες πρωινές ώρες και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στην ανατολική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στην Πιερία από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στην Αττική από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στις βόρειες Κυκλάδες από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στην ανατολική Κρήτη τις απογευματινές - βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).

Την Πέμπτη 2 Απριλίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται:

  • Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στην ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων) από τις πρώτες ώρες μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σερρών από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
  • Στα Δωδεκάνησα τις πρώτες ώρες της ημέρας (κόκκινη προειδοποίηση) και εκ νέου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathitiki parelasi
Την άμεση απόσυρση φωτογραφίας μαθήτριας από την παρέλαση και δημόσια συγγνώμη απαιτούν οι καθηγητές στη Χαλκίδα
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών για τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας μαθήτριας σε εφημερίδα
Την άμεση απόσυρση φωτογραφίας μαθήτριας από την παρέλαση και δημόσια συγγνώμη απαιτούν οι καθηγητές στη Χαλκίδα
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίδαξε επιχειρηματικότητα στους έγκλειστους νέους του Αυλώνα
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΑΜΑΚ για τους κρατούμενους του Αυλώνα
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίδαξε επιχειρηματικότητα στους έγκλειστους νέους του Αυλώνα