Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»

Στη Λευκωσία βρέθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, συμμετέχοντας στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το εξάμηνο.

Σε ανάρτησή της, η κ. Ζαχαράκη ευχαρίστησε για την «άψογη προετοιμασία» της συνόδου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών: «Ευχαριστώ την υπουργό Αθήνα Μιχαηλίδου, την ομάδα της προεδρίας και τη γραμματεία του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την ευκαιρία να συντονίσω τη δεύτερη ομάδα εργασίας Υπουργών και αξιωματούχων».

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και η αρχική και συνεχής επιμόρφωσή τους σε μια εποχή «πολλαπλών αλλαγών και τεχνολογικών εξελίξεων». Σημαντική ήταν και η παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Pia Ahrenkilde Hansen, με φόντο τη διαμόρφωση της νέας «Ατζέντας των Εκπαιδευτικών 2026» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σοφία Ζαχαράκη

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη

«Στη Λευκωσία σήμερα στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια την Κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το εξάμηνο.

Ευχαριστώ την υπουργό Αθήνα Μιχαηλίδου, την ομάδα της προεδρίας και τη γραμματεία του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την άψογη προετοιμασία καθώς και για την ευκαιρία να συντονίσω τη δεύτερη ομάδα εργασίας Υπουργών και αξιωματούχων των κρατών-μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης με το πολύ σημαντικό θέμα της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών και της αρχικής και συνεχούς επιμόρφωσης σε μια εποχή πολλαπλών αλλαγών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Πολύ σημαντική η παρουσία της Γενικής διευθύντριας εκπαίδευσης και πολιτισμού της Ευρωπαΐκής Επιτροπής κ. Pia Ahrenkilde Hansen στην ομάδα μας, ειδικά ενόψει της διαμόρφωση της νέας «Ατζέντας των Εκπαιδευτικών 2026» της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Ποια θα είναι η κρίσιμη ημέρα
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια