Εκπαίδευση

Κοινή συνεδρίαση Δήμων και Εκπαίδευσης για τα σχολεία της Δυτικής Αττικής

Σύμβουλοι εκπαίδευσης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συντονισμός Δήμων για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Δυτικής Αττικής

Σε κοινή συνεδρίαση με αντικείμενο ζητήματα εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής συμμετείχαν οι δήμαρχοι της περιοχής, έπειτα από πρόσκληση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Κολλιοπούλου, σε συνεργασία με τον Επόπτη Π.Ε. Δυτικής Αττικής και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Π.Ε.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου και σε αυτήν έδωσαν το «παρών» οι δήμαρχοι Ασπροπύργου κ. Ηλίας, Ελευσίνας κ. Γεωργόπουλος, Μεγαρέων κ. Μαργέτης και Φυλής κ. Παππούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δήμαρχοι υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο της Δυτικής Αττικής στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας, επισημαίνοντας ότι στις σχολικές μονάδες της περιοχής φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Όπως τονίστηκε, το εκπαιδευτικό περιβάλλον της Δυτικής Αττικής προσφέρει παράλληλα σημαντικές ευκαιρίες σε νέους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να διαχειριστούν σύνθετες προκλήσεις σε ιδιαίτερα απαιτητικά και ενδιαφέροντα μαθησιακά περιβάλλοντα.

Οι συμμετέχοντες δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Αττικής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση