Φοιτητική Εστία Αρρένων Αθηνών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων – Τι προβλέπει η απόφαση του ΥΠΑΙΘ

Το ποσό των 24.049.800 ευρώ προβλέπεται για την ολική ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος της Φοιτητικής Εστίας Αρρένων Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Το έργο υλοποιείται υπό την εποπτεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και αφορά το κτίριο επί της οδού Πατησίων 279-281, το οποίο χαρακτηρίζεται από σοβαρές δομικές και λειτουργικές παθογένειες.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει την ολική αποκατάσταση των υφιστάμενων υποδομών, με στόχο τη βελτίωση των όρων διαβίωσης, την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την επικαιροποίηση των τεχνικών και βιοκλιματικών χαρακτηριστικών του ακινήτου.

Όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης, κρίνεται απολύτως αναγκαία η αποξήλωση και πλήρης επανεγκατάσταση όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, με εξαίρεση τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου προβλέπονται εργασίες που αφορούν:

  • 135 φοιτητικά δωμάτια (121 δίκλινα, 9 μονόκλινα, 5 για ΑμεΑ) – συνολικά 256 κλίνες

  • Ανακαίνιση όλων των κοινοχρήστων χώρων (λουτρά, εστιατόριο, θέατρο, γραφεία, γυμναστήριο κ.ά.)

  • Πλήρης εκσυγχρονισμός Η/Μ εγκαταστάσεων

  • Αναδιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, με νέες φυτεύσεις, πλακοστρώσεις και συστήματα απορροής ομβρίων

  • Επισκευές και επεμβάσεις σε όλους τους ορόφους, από τα υπόγεια έως το δώμα

Το συνολικό εμβαδό των προς ανακαίνιση χώρων ανέρχεται σε 10.271,20 τ.μ. και καλύπτει κάθε επίπεδο της φοιτητικής καθημερινότητας, από τη διαμονή και την ψυχαγωγία, έως την υγιεινή και την ασφάλεια.

Ειδικότερα:

Β’ Υπόγειο: διαμόρφωση και επισκευή της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής και των υποστηρικτικών χώρων. Δημιουργία νέου μηχανοστασίου και δεξαμενής, διαμόρφωση κολυμβητικής δεξαμενής, επένδυση δεξαμενής και περιμετρικού δαπέδου, κ.λπ. καθώς και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων. 

Α’ Υπόγειο: μερικός εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων χώρων μαγειρείου, διαμόρφωση και επισκευή του χωλ πρόσβασης στην κολυμβητική δεξαμενή, κ.λπ.

Ισόγειο: ανακαίνιση foyer, διαμόρφωση εισόδου και προχώλ, διαμόρφωση της αίθουσας θεάτρου και ομιλιών, ανακαίνιση εστιατορίου, κ.λπ.

Μεσώροφος: ανακαίνιση και διαμόρφωση των υφιστάμενων γραφείων, δημιουργία γυμναστηρίου κ.λπ. -1ος-3ος Τυπικός Όροφος Κοιτώνων: ανακαίνιση και διαμόρφωση δίκλινων δωματίων με ενσωμάτωση χώρων υγιεινής, κατασκευή δωματίων για ΑμεΑ, κ.λπ.

4ος-7ος Τυπικός Όροφος Κοιτώνων: ανακαίνιση και διαμόρφωση δίκλινων δωματίων με ενσωμάτωση χώρων υγιεινής, κ.λπ.

8ος Όροφος Κοιτώνων: ανακαίνιση και διαμόρφωση δωματίων, κλ.π.

Δώμα: ανακαίνιση των βοηθητικών χώρων, κατασκευή νέων μονώσεων, στεγανώσεων και απορροών ομβρίων υδάτων, κ.λπ.

Περιβάλλον Χώρος: αναδιαμόρφωση πλακοστρώσεων, φυτεύσεων και περιφράξεων, νέα διάστρωση πλακών πεζοδρομίου περιμετρικά του κτιρίου, κ.λπ.

-Η/Μ Εγκαταστάσεις: πλήρης ανακαίνιση όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων του κτιριακού συγκροτήματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυκατοικία
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
Ο πλήρης οδηγός για τα νέα «Ανακαινίζω», «Εξοικονομώ» και τις τριετείς φοροαπαλλαγές
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»