Thumbnail
Η Π.Ε.Α.Δ. ζητά από τα Υπουργεία και τις μεταφορικές εταιρείες να στηρίξουν εμπράκτως τους εκπαιδευτικούς με μειωμένο κόστος μετακίνησης προς τον τόπο κατοικίας τους

Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.), με αίτημα την παροχή έκπτωσης στα μέσα μεταφοράς για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει της λήξης του σχολικού έτους και της επικείμενης αποχώρησής τους από τον τόπο εργασίας προς τον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Το αίτημα απευθύνεται προς τα Υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών και Ναυτιλίας, προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως σχετική απόφαση που θα καλύπτει όλα τα μέσα μεταφοράς: ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, σιδηροδρομικά (τρένα) και οδικά (ΚΤΕΛ).

Η Π.Ε.Α.Δ. υπογραμμίζει πως η οικονομική επιβάρυνση των αναπληρωτών, οι οποίοι επί σειρά μηνών εργάστηκαν σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, είναι σημαντική, ιδίως δεδομένων των καθυστερήσεων στην καταβολή επιδομάτων και της αυξημένης ακρίβειας στα κόστη μετακίνησης. Ενίσχυση ζητείται επίσης και για τη μεταφορά των ιδιωτικών τους οχημάτων, ιδιαίτερα σε ακτοπλοϊκές γραμμές όπου το κόστος παραμένει υψηλό.

Η Ένωση καλεί επίσης το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των εταιρειών χερσαίων μεταφορών να συμβάλλουν με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προσφέροντας εκπτώσεις στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και της αναγνώρισης του έργου τους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για παροχή της έκπτωσης πρέπει να ληφθεί άμεσα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους, καθώς οι μετακινήσεις τους προς τον τόπο κατοικίας τους είναι προγραμματισμένες άμεσα μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

«Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας», καταλήγει η Π.Ε.Α.Δ., ζητώντας από τους εμπλεκόμενους φορείς να δείξουν έμπρακτη ευαισθησία απέναντι σε μια μεγάλη κατηγορία εκπαιδευτικών που στηρίζει επί χρόνια την ελληνική δημόσια εκπαίδευση υπό δυσμενείς συνθήκες.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Θέμα: Έκπτωση στα εισιτήρια για τις μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενόψει της λήξης του σχολικού έτους

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών και Ναυτιλίας να μεριμνήσουν για την έκδοση σχετικής απόφασης, που αφορά στην έκπτωση στα εισιτήρια (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, τρένα, ΚΤΕΛ), προκειμένου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν από τον τόπο υπηρέτησης στον τόπο διαμονής.

Παρακαλούμε το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των εταιρειών χερσαίων μεταφορών επιβατών να συνδράμουν στην προσφορά έκπτωσης τόσο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όσο και για τα οχήματά τους.

Η απόφαση για την παροχή έκπτωσης πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλια
Η λέξη "νάκη": Μια σπάνια λέξη από τα βάθη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Η ελληνική γλώσσα κρύβει μέσα της αμέτρητους θησαυρούς, λέξεις σπάνιες, ποιητικές και συχνά ξεχασμένες, που ταξιδεύουν τον νου σε εποχές παλιές.
Η λέξη "νάκη": Μια σπάνια λέξη από τα βάθη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
mayrh sokolata
Μαύρη σοκολάτα πριν την προπόνηση: Ο φυσικός σύμμαχος στη γυμναστική
Γιατί η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου – Τα επιστημονικά οφέλη της για όσους ασκούνται συστηματικά
Μαύρη σοκολάτα πριν την προπόνηση: Ο φυσικός σύμμαχος στη γυμναστική
viasmos
Σάμος: Προφυλακίστηκε 47χρονος εκπαιδευτικός για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων – Βαρύ κατηγορητήριο για πράξεις από το 2018 έως το 2024
Ο κατηγορούμενος είχε ήδη καταδικαστεί το 2025 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας – Συνελήφθη έπειτα από πολύμηνη έρευνα
Σάμος: Προφυλακίστηκε 47χρονος εκπαιδευτικός για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων – Βαρύ κατηγορητήριο για πράξεις από το 2018 έως το 2024