«Ελπίζω να πεθάνεις»: Σοκαριστικό περιστατικό ενδοσχολικού εκφοβισμού με θύμα 9χρονο αγόρι
Βίντεο στο TikTok αποκαλύπτει σκηνές σκληρής κακοποίησης - «Το παιδί μου βασανίστηκε – Κανείς δεν με άκουσε», λέει η μητέρα του παιδιού

Έντονη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ενός σοβαρού περιστατικού σχολικού εκφοβισμού και κακοποίησης σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου.

Θύμα είναι ένα 9χρονο αγόρι, το οποίο, όπως καταγγέλλει η μητέρα του, υπέστη συστηματική βία από συμμαθητές του, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε βίντεο στο TikTok που καταγράφει τη σκληρή επίθεση.

Στο βίντεο, το παιδί φαίνεται να δέχεται χτυπήματα με βέργα και κλωτσιές, ακόμη και σε ευαίσθητα σημεία του σώματός του, ενώ άλλοι μαθητές γελούν και καταγράφουν το περιστατικό με κινητό.

Παράλληλα, οι δράστες, σύμφωνα με καταγγελίες, έστελναν μηνύματα με ύβρεις και απειλές στο παιδί. Ένα από τα μηνύματα φέρεται να ανέφερε: «Ελπίζω να πεθάνεις άχρηστε», ενώ σε άλλα περιλαμβάνονταν εκβιαστικά και προσβλητικά σχόλια, εντείνοντας τον ψυχολογικό πόλεμο.

«Το παιδί μου βασανίστηκε – Κανείς δεν με άκουσε»

Η μητέρα του παιδιού, εμφανώς συγκλονισμένη, περιέγραψε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Politica 89.8) τη φρίκη που ζει η οικογένειά της. Όπως ανέφερε, το παιδί επέστρεφε συχνά τραυματισμένο, χωρίς να μιλά για όσα υφίστατο. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν εντόπισε τυχαία το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τρία παιδιά το κακοποιούσαν. Ο ένας τον χτυπούσε, ο δεύτερος μαγνητοσκοπούσε και ο τρίτος γελούσε. Στο βίντεο, το παιδί μου ουρλιάζει από τον πόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την ίδια, οι γονείς των παιδιών που φέρονται να συμμετείχαν, είτε υποτίμησαν το περιστατικό είτε αντέδρασαν αδιάφορα ή επιθετικά, όταν η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει.

Μήνυση, αστυνομική παρέμβαση και εμπλοκή των αρχών

Αφού διαπίστωσε την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από το σχολείο, η μητέρα του 9χρονου προχώρησε σε μήνυση κατά των γονέων των εμπλεκόμενων παιδιών, ενώ κατήγγειλε το περιστατικό και στην Αστυνομία.

«Όταν οι αστυνομικοί είδαν το βίντεο, μου είπαν: ‘Αυτό δεν είναι πλάκα. Είναι κακοποίηση και θα αναλάβουμε δράση’», ανέφερε η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερωθεί, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αντώνης Περισυνάκης, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίξει το παιδί και την οικογένεια.

Σκηνές φρίκης – Έκκληση για άμεση προστασία του παιδιού

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media καταγράφει με σοκαριστικό ρεαλισμό τη στιγμή της επίθεσης. Το παιδί πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας, ενώ οι παριστάμενοι όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν, αλλά γελούν και καταγράφουν.

Η μητέρα του 9χρονου ζητά άμεση και ουσιαστική παρέμβαση των αρμόδιων φορέων ώστε το παιδί να νιώσει και πάλι ασφαλές:

«Θέλω να τελειώσει όλο αυτό ανώδυνα για το παιδί μου. Να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς φόβο. Το έζησε και συνεχίζει να ζει με τον φόβο», δήλωσε με δάκρυα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και προληπτική εκκένωση του καταστήματος – Δεν εντοπίστηκε φωτιά, πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο μηχανοστάσιο.
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Πρόσληψη 143 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: 143 νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική - Ονόματα
Αιρετός Παναγιώτης Ι. Αντωνακάκης
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
Συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικών Υπαλλήλων (ΚΥΣΔΙΠ)
Υπουργείο Παιδείας: Στο «μικροσκόπιο» του ΚΥΣΔΙΠ μεταθέσεις, άδειες και Integrated Master
epas
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας
Οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ καταγγέλλουν καθυστερήσεις πληρωμών, ελλείψεις στις σχολές και ανακοινώνουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Παρέμβαση σπουδαστών ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ για τις συνθήκες σπουδών και εργασίας