ΑΠΘ: Συμμετοχή στο EuroPride 2024 στις 21-529/6
Το ΑΠΘ συμμετέχει με συγκεκριμένες δράσεις στο EuroPride 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 21-29 Ιουνίου 2024

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στους άξονες δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο ΑΠΘ που περιλαμβάνει το «Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)- ΑΠΘ» το οποίο έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, το 2022.

Η ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού, ευαίσθητου ως προς το φύλο, ασφαλούς, υποστηρικτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, χωρίς διακρίσεις και παρενόχληση, είναι στους άξονες προτεραιότητας του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)-ΑΠΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΠΘ δεσμεύτηκε να εφαρμόσει καλές πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και ενδυνάμωση όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αποτελεί προϋπόθεση και συστατικό (και) της ακαδημαϊκής αριστείας. Μια από τις δράσεις είναι η συμμετοχή του ΑΠΘ στα «φεστιβάλ υπερηφάνειας» και οι ανακοινώσεις για άλλες παγκόσμιες ημέρες.

Το ΑΠΘ συμμετέχει στο EuroPride 2024  - ένα πανευρωπαϊκό γεγονός -  με τις εξής δράσεις:
α. Ανάρτηση rainbow σημαίας

β. Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη με τίτλο: «ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του)», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, ώρες: 13:00 έως 16:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aZMK-xu0RwU

Περίληψη: «Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, το 1977. Τότε γεννιέται  το πρώτο ελληνικό κίνημα για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας, το Α.Κ.Ο.Ε. (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδος) και αρχίζει η κυκλοφορία του περιοδικού  ΑΜΦΙ. Τα γραφεία τους, στο  υπόγειο της οδού Ζαλόγγου, αποτελούν σημεία αναφοράς μίας κοινότητας που διεκδικεί το δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ισότιμη αντιμετώπιση χωρίς διακρίσεις, στην αγάπη».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσίαση της εκδήλωσης από τη Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ, τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου.

Συντονίζει η Ελένη Κουρτίδου, δημοσιογράφος

Συμμετέχουν οι:

Ειρήνη Πετροπούλου, γλωσσολόγος,  μεταφράστρια,  ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια

Θοδωρής Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος, σύμβουλος σεναρίου του ντοκιμαντέρ

Νίκος Χατζητρύφων, συλλογικότητα ‘’Σύμπραξη για το φύλο’’

γ. Συμμετοχή στην παρέλαση υπερηφάνειας το Σάββατο 29 Ιουνίου

Το ΑΠΘ θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στην παρέλαση υπερηφάνειας. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορείες στις ΗΠΑ για τη νέα δολοφονία στην Μινεάπολη από πράκτορες της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
Σε κλίμα εμπόλεμης ζώνης οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία στη Μινεάπολη – «Πράκτορες του χάους» οι ομοσπονδιακοί της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής
Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής