διαμαρτυρία υπαλληλων
Στο πλευρό των φοιτητών οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ - Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Ειδικού τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Συμβολική παρέμβαση υπέρ των φοιτητών πραγματοποίησε νωρίτερα ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, συμπαραστεκόμενος και στη διαμαρτυρία του φοιτητών για τις τηλε-εξετάσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρία για λίγη ώρα τέθηκε εκτός λειτουργίας ο server του πανεπιστημίου, μεσω του οποίου γίνεται η ταυτοποίηση των φοιτητών για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Μιλώντας στο in.gr o Δημήτρης Αντωνίου, εργαζόμενος του ΕΚΠΑ μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου, συμβασιούχος επί 19 χρόνια όπως ο ίδιος κατήγγειλε, τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως την δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μην γίνουν οι τηλε-εξεταστικές. Όλο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλε-εξέταση».

Από τη μεριά του ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δήλωσε στο in.gr ότι βρέθηκε εκεί «συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του Συλλόγου Εργαζόμενων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές και άλλους εργαζόμενους, ώστε κινηματικά να απαντήσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταστείλει με τις ηλεκτρονικές εξετάσεις την κινητοποίηση των φοιτητών κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ. Είμαστε εδώ μαζί με τους φοιτητές εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, για να μην περάσει ο νόμος που θα κάνει τα πανεπιστήμια και τα πτυχία εμπόρευμα, όπως έχουν κάνει την Υγεία και τόσα άλλα».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Ειδικού τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γελ τυρναβου
ΓΕΛ Τυρνάβου: «Οι μαθητές/τριες νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια»
Ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου
ΓΕΛ Τυρνάβου: «Οι μαθητές/τριες νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια»
broxes.jpg
Κακοκαιρία Emil: Έως το πρωί του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ- Αυτές θα δοκιμαστούν περισσότερο από τις καταιγίδες - Πότε θα χτυπήσει στην Αττική
Κακοκαιρία Emil: Έως το πρωί του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Βουλή
Βουλή: Δεκτό επι της αρχής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με τις ψήφους της ΝΔ
Εναντίον του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, των Σπαρτιατών και της Νίκης....
Βουλή: Δεκτό επι της αρχής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με τις ψήφους της ΝΔ