Εκπαίδευση

Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

«Μπαρούτι» μυρίζει η Παιδεία με τους φοιτητές σε όλα τα Κεντρικά ΑΕΙ, το ένα μετά από το άλλο, να προχωρούν σε κατάληψη ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Μεταξύ των σχολών που βρίσκονται σε κατάληψη είναι και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην  ΑΣΟΕΕ) ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήσαν οι φοιτητές του συλλόγου, από σήμερα και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν να αποσυρθεί το εν λόγω το νομοσχέδιο, ενώ έχουν ήδη συνυπογράψει κοινή απόφαση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που είχαν τον Δεκέμβριο και τώρα συνεχίζουν με Γενικές Συνελεύσεις, με τα σημερινά συλλαλητήρια, αλλά και καταλήψεις σχολών, σε συντονισμό με εκπαιδευτικά σωματεία και άλλους πανεπιστημιακούς φορείς, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις καταλήψεις σε όλα τα πανεπιστήμια της Αθήνας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση