εκπαιδευτικοι
Ρατσιστικό απέναντι στους Άραβες και τους εκπαιδευτικούς, το σκίτσο της «Καθημερινής»

Ως μια ρατσιστική επίθεση απέναντι στους Άραβες και τους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το σκίτσο της «Καθημερινής».

Σημειώνεται, πως το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 8/11 στην εφημερίδα «Καθημερινή» και παρουσιάζει την ΟΛΜΕ ντυμένη με αραβική εμφάνιση να κρατά όμηρους και δεμένους μαθητές. 

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, η επίθεση δεν είναι τυχαία, καθώς είναι συνέχεια των απαράδεκτων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και σειράς άρθρων που υποστηρίζουν το ακροδεξιό καθεστών Νετανιάχου.

Δείτε το σκίτσο

skitso_kathimerinis

«Σκοπός τους είναι να αναχαιτίσουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, που εκδηλώνεται στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο με ομόθυμη απαίτηση να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, η Ισραηλινή κατοχή, η εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο, να αναγνωριστεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει κράτος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν, πως «τους ενοχλεί που οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους με πολύμορφο τρόπο εκδηλώνουν τα αντιπολεμικά τους αισθήματα, κινητοποιούνται μαζικά, γυρνάνε τη πλάτη στη προπαγάνδα της κυβέρνησης, στους κονδυλοφόρους της και στα αφεντικά τους». 

Αναλυτικά

Για τη χυδαιότητα της Καθημερινής απέναντι στους εκπαιδευτικούς!

Για μια ακόμα φορά το γνωστό «συγκρότημα» ξεπέρασε κάθε όριο ανηθικότητας! Σε ένα χυδαίο σκίτσο στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 8-11-2023, παρουσιάζει την ΟΛΜΕ ντυμένη με αραβική εμφάνιση να κρατά όμηρους και δεμένους μαθητές. Πρόκειται για ακραία και ρατσιστική επίθεση τόσο απέναντι στους Άραβες όσο και απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Η επίθεση αυτή δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία. Είναι συνέχεια των απαράδεκτων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και σειράς άρθρων γνωστών κονδυλοφόρων, υπηρετών της κυβέρνησης και απολογητών του ακροδεξιού καθεστώτος Νετανιάχου.

Σκοπός τους είναι να αναχαιτίσουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, που εκδηλώνεται στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο με ομόθυμη απαίτηση να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, η Ισραηλινή κατοχή, η εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο, να αναγνωριστεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει κράτος.
Τους ενοχλεί που οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους με πολύμορφο τρόπο εκδηλώνουν τα αντιπολεμικά τους αισθήματα, κινητοποιούνται μαζικά, γυρνάνε τη πλάτη στη προπαγάνδα της κυβέρνησης, στους κονδυλοφόρους της και στα αφεντικά τους.

Όμηρους κρατάει τους μαθητές η πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει τα μορφωτικά τους δικαιώματα και υψώνει ανυπέρβλητα ταξικά εμπόδια στο δικαίωμα τους να σπουδάσουν. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν οι εκπαιδευτικοί να συμβάλλουμε σε αυτή την ομηρία αναπαράγοντας ανιστόρητες, σκοταδιστικές και ανορθολογικές αντιλήψεις, μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι! Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο να σπάσουν αυτά τα δεσμά. Συναισθανόμενοι την ευθύνη που πηγάζει από το ρόλο μας, την επιστημονική εγκυρότητα θα διδάξουμε στους μαθητές μας την ιστορική αλήθεια. Θα τους κάνουμε ικανούς να σκέφτονται, να κρίνουν και α αντιδρούν απέναντι στην αδικία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, να στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Με τη στάση μας μέσα και έξω από την τάξη θα τους διαπαιδαγωγήσουμε με τις αγωνιστικές αξίες και παραδόσεις του λαού μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας