εκπαιδευτικοι
Αναλυτικά η δήλωση Απεργίας - Αποχής - «Η απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές για την περιοχή μας βρίσκεται σε ισχύ», τονίζει η Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας

Σε ισχύ είναι η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας κατέφυγε στη μέθοδο της αιφνιδιαστικής  δικαστικής προσφυγής κατά της απεργίας αποχής  της ΟΛΜΕ για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς  συντονιστές, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. 

«Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας επικοινώνησε με τη  Νομική Σύμβουλο της ΕΛΜΕ  θέτοντας το ερώτημα για το αν η απεργία αποχή που είχε κηρύξει η τοπική ΕΛΜΕ σε χρόνο πρωθύστερο από αυτόν της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε ισχύ μετά τη δικαστική απόφαση. Θυμίζουμε ότι η κήρυξη της απεργίας αποχής από την Α΄ΕΛΜΕ προκηρύχθηκε στις 6-10-2022 ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία, στέλνοντας εξώδικο στη Δ.Δ.Ε Αχαΐας και κοινοποιώντας το και στο Υπουργείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνουν πως «η απάντηση που πήραμε είναι ότι η απεργία αποχή της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας ουδόλως επηρεάζεται από την απόφαση του δικαστηρίου και μέχρι του χρονικού σημείου που θα προσφύγει δικαστικά κατά αυτής η Τοπική Διοίκηση ( Δ.Δ.Ε Αχαΐας ). Εξ αυτού συνάγεται ότι η απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές για την περιοχή μας βρίσκεται σε ισχύ»

Παράλληλα, τονίζουν πως η συμμετοχή στην Απεργία –Αποχή θα γίνει μόνο μέσω του εντύπου–δήλωσης που έχει σταλεί   στα σχολεία από την ΕΛΜΕ, δίχως να υπογράψουν κάποιο άλλο έγγραφο.

Αναλυτικά η δήλωση Απεργίας-Αποχής

Η ανακοίνωση

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ 
 
Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της αιφνιδιαστικής  δικαστικής προσφυγής κατά της απεργίας αποχής  της ΟΛΜΕ για τους μέντορες και τους  ενδοσχολικούς  συντονιστές, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Δικαίωσε για άλλη μια φορά τη φήμη του ως «Υπουργείο των προσφυγών και των δικαστηρίων» , ο δε νέος Υπουργός ακολουθεί τα βήματα της προκατόχου του. Η υπόθεση εκδικάστηκε με διαδικασίες fast track σε διάστημα μισής  ημέρας και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική. 

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας επικοινώνησε με τη  Νομική Σύμβουλο της ΕΛΜΕ  θέτοντας το ερώτημα για το αν η απεργία αποχή που είχε κηρύξει η τοπική ΕΛΜΕ σε χρόνο πρωθύστερο από αυτόν της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε ισχύ μετά τη δικαστική απόφαση. Θυμίζουμε ότι η κήρυξη της απεργίας αποχής από την Α΄ΕΛΜΕ προκηρύχθηκε στις 6-10-2022 ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία, στέλνοντας εξώδικο στη Δ.Δ.Ε Αχαΐας και κοινοποιώντας το και στο Υπουργείο. 

Η απάντηση που πήραμε είναι ότι η απεργία αποχή της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας ουδόλως επηρεάζεται από την απόφαση του δικαστηρίου και μέχρι του χρονικού σημείου που θα προσφύγει δικαστικά κατά αυτής η Τοπική Διοίκηση ( Δ.Δ.Ε Αχαΐας ). Εξ αυτού συνάγεται ότι η απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές για την περιοχή μας βρίσκεται σε ισχύ. Σας προωθούμε εκ νέου  τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες: 
 
1) Υπενθυμίζουμε ότι Μέντορες/Συντονιστές δεν ορίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Δεν προβλέπεται συνεδρίαση του συλλόγου γι’ αυτό το θέμα, με βάση το ΦΕΚ  ορίζει ο Δ/ντής .Κατά συνέπεια, αν ορίσει ο Διευθυντής, δεν μπορεί να γίνει Πρακτικό συλλόγου .  

2)Η συμμετοχή στην Απεργία –Αποχή θα γίνει ΜΟΝΟ μέσω του εντύπου–δήλωσης που έχει σταλεί   στα σχολεία από την  ΕΛΜΕ. Δεν υπογράφουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ .  

3)Σε περίπτωση ορισμού, χωρίς τη θέλησή μας από τον Διευθυντή/Διευθύντρια , δηλώνουμε συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή. 

4)Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν να δηλώσουν και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες  Διευθυντές/ Διευθύντριες . 

5)Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν να δηλώσουν και οι συν/φοι που δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά θα κληθούν να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους. 
 
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν μαζικά και συλλογικά να αντιστέκονται σε αυτές τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"