1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας.
Ξεσηκωμός των γονιών: Καλούν όλους τους Συλλόγους Γονέων, Ενώσεις Γονέων, Ομοσπονδία, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, φορείς και οργανώσεις να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την παραμονή του καθηγητή στο σχολείο, ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια

Αδιανόητες καταστάσεις για κράτος με έστω στοιχειώδη λειτουργία της Δημοκρατίας περιγράφουν οι γονείς των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Καταγγέλλουν ότι καθηγητής του σχολείου αποπέμφηκε με απόφαση του ΠΥΣΔΕ στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς, λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, στερώντας από μαθητές της Γ’ τάξης διδακτικές ώρες μαθημάτων κατεύθυνσης, αποσυντονίζοντας πλήρως το σύνολο των μαθητών.

Η απομάκρυνση του καθηγητή πιθανολογούν ότι έγινε λόγω «επιστολών για τα κενά διδακτικών ωρών που είχε στείλει στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας και παράσταση διαμαρτυρίας που συμμετείχε μαζί με μαθητές έξω από το Δημαρχείο της πόλης, για το χρόνιο ζήτημα τις έλλειψης αιθουσών και την απομάκρυνση των κοντέινερ.!»

Οι γονείς με ανακοίνωσή τους υπερασπίζονται τον εκπαιδευτικό, δηλώνοντας αντίθετοι με την απομάκρυνση του καθηγητή σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για τους μαθητές, δεδομένου ότι είναι από τους πιο αξιόλογους και αποδοτικούς εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός από παιδιά, γονείς και συναδέλφους. Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ασκεί το λειτούργημά του, κάτω από ελλειμματικές συνθήκες, υπερασπιζόμενος το δημόσιο σχολείο.

Επίσης αποδίδουν ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία θεωρούν ότι «ενήργησε από τη θέση ευθύνης που έχει, πέραν του δέοντος, στοχοποιώντας, μέσω απειλητικών και παραπλανητικών emails σε γονείς, τους μαθητές συγκεκριμένου τμήματος για τη δράση στο Δημαρχείο, ενώ στις δράσεις αυτές συμμετείχαν εκ περιτροπής και άλλα τμήματα μαθητών. Άρα, ή λειτούργησε μεθοδευμένα, ή πραγματικά δεν έχει γνώση για το τι συμβαίνει στο σχολείο»

Μάλιστα ενημερώνουν ότι είχε προηγηθεί και η ημερήσια ομαδική αποβολή σε τμήμα μαθητών, ποινή που δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο, εγκύκλιο ή προεδρικό διάταγμα, την οποία η διεύθυνση ανακάλεσε αφού ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων!

Ολη η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Ν.Φιλαδέλφειας

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ…. ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ!

Στις 23/03/23 καταστρατηγήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της γνώμης, τα οποία είναι οι βασικές προϋποθέσεις της Δημοκρατίας («Ελευθερίας του Λόγου και Έκφρασης», Σύνταγμα της Ελλάδος αρθρ. 14).

Ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η απόφαση του ΠΥΣΔΕ για την αποπομπή του καθηγητή μας από το σχολείο, στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς, λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, στερώντας από μαθητές της Γ’ τάξης διδακτικές ώρες μαθημάτων κατεύθυνσης, αποσυντονίζοντας πλήρως το σύνολο των μαθητών. Αν και ήδη είχε προηγηθεί η «τιμωρία» του με στέρηση αποδοχών 6 ημερών, η δίωξη του κλιμακώθηκε με την ως άνω απαράδεκτη ποινή, χωρίς ο ίδιος να έχει λάβει γνώση του κατηγορητηρίου, με την αιτιολογία ότι η διαδικασία αφορούσε απλά «ακρόαση» και όχι ΕΔΕ. Ακρόαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αντιθέτως του ανακοινώθηκε η απόφαση της απομάκρυνσή του, από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο δεν παρευρίσκονταν και τα 5 μέλη ως όφειλαν για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πιθανόν τα «παραπτώματα» του καθηγητή είναι οι επιστολές για τα κενά διδακτικών ωρών που είχε στείλει στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας και η παράσταση διαμαρτυρίας που συμμετείχε μαζί με μαθητές έξω από το Δημαρχείο της πόλης, για το χρόνιο ζήτημα τις έλλειψης αιθουσών και την απομάκρυνση των κοντέινερ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων είχε απευθύνει αντίστοιχες επιστολές για τις ελλείψεις καθηγητών και όσον αφορά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, ο Σύλλογος είχε ενημερωθεί σε 2 Γενικές Συνελεύσεις, όπου κανένας γονέας δεν εξέφρασε αντίρρηση, αντιθέτως στήριξαν τις συγκεκριμένες δράσεις. Να ενημερώσουμε πως οι δράσεις αυτές προτάθηκαν ως εναλλακτικός τρόπος διεκδίκησης αντί της κατάληψης.

Ξεκάθαρα τονίζουμε πως το πρόβλημα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά το ανύπαρκτο «δημόσιο» σύστημα Παιδείας!

Ως Σύλλογος είμαστε αντίθετοι με την απομάκρυνση του καθηγητή μας, σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για τους μαθητές, δεδομένου ότι είναι από τους πιο αξιόλογους και αποδοτικούς εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός από παιδιά, γονείς και συναδέλφους. Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ασκεί το λειτούργημά του, κάτω από ελλειμματικές συνθήκες, υπερασπιζόμενος το δημόσιο σχολείο.

Επίσης εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος, από τη Διεύθυνση του σχολείου μας, καθώς και για σειρά αναποτελεσματικών χειρισμών. Θεωρούμε πως ενήργησε από τη θέση ευθύνης που έχει, πέραν του δέοντος, στοχοποιώντας, μέσω απειλητικών και παραπλανητικών emails σε γονείς, τους μαθητές συγκεκριμένου τμήματος για τη δράση στο Δημαρχείο, ενώ στις δράσεις αυτές συμμετείχαν εκ περιτροπής και άλλα τμήματα μαθητών. Άρα, ή λειτούργησε μεθοδευμένα, ή πραγματικά δεν έχει γνώση για το τι συμβαίνει στο σχολείο. Επιπλέον, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι δρα αυθαίρετα και παράτυπα, απομονώνοντας τον Σύλλογο Διδασκόντων από αποφάσεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όπως και τον Σύλλογο Γονέων. Πρόσφατο παράδειγμα η ημερήσια ομαδική αποβολή σε τμήμα μαθητών, ποινή που δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο, εγκύκλιο ή προεδρικό διάταγμα, την οποία ανακάλεσε αφού ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

  • Κάθε μεθοδευμένη ενέργεια φίμωσης και παραδειγματικής τιμωρίας.

  • Οποιοδήποτε πρότυπο αυταρχικών συμπεριφορών που θυμίζουν άλλες εποχές.

  • Οποιονδήποτε καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τους νόμους λόγω της θέσης που κατέχει, ασκώντας καταχρηστικά τις αρμοδιότητές του.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

  • Πως υπερασπιζόμαστε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί μια αξιοπρεπή δημόσια Παιδεία.

  • Πως θέλουμε παιδιά με κριτική σκέψη, να προβληματίζονται και να διεκδικούν τα δίκαια για μια καλύτερη ζωή και όχι να υποτάσσονται σε κατασκευασμένες δουλείες.

  • Πως δεν υποχωρούμε σε καμία μορφή εκφοβισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής ποινής απόσπασης του ΠΥΣΔΕ εις βάρος του καθηγητή μας.

  • Άμεση επίλυση του κτιριολογικού ζητήματος του σχολείου μας και των εκάστοτε ελλείψεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

  • Άμεση επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης σε διοικητικά θέματα και σε θέματα διαχείρισης καταστάσεων, ώστε ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες να ανταποκρίνονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Όλους τους Συλλόγους Γονέων, Ενώσεις Γονέων, Ομοσπονδία, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, φορείς και οργανώσεις να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την παραμονή του καθηγητή μας στο σχολείο, ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παραλία Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα
Ο 60χρονος φέρεται να έχασε τον έλεγχο ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό του, στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Μεγάρου...
Θεσσαλονίκη: 60χρονος έκανε ποδήλατο στη και έπεσε στη θάλασσα