Σχολεία Φυλής: Κοντέινερ 2.0... στην Ελλάδα του 2022
Γονείς: Η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες (φωτό αρχείου)

Το ζήτημα της σχολικής στέγης, που σε ορισμένες περιοχές καλύπτεται ακόμα με τη λύση» των κοντέινερ και πρόχειρων κατασκευών, θίγει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων & Φυλής.

Οι γονείς τονίζουν ότι η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος, ενώ συμπληρώνουν ότι  τα παιδιά της εργατικής τάξης στερούνται ακόμα και το αυτονόητο: Τουλάχιστον ανθρώπινα σχολικά κτίρια.

Η ανακοίνωση των γονιών

Mε μπαλώματα και λύσεις που δε καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας στη σχολική στέγη το πρόβλημα δε λύνεται αλλά διογκώνεται .

Η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος.

Ειδικά σε σχολείο όπως το 2ο Γυμνάσιο που ο αρχικός σχεδιασμός του είναι για 250 μαθητές και λειτουργεί ήδη με 380 η λύση δε μπορεί να είναι η προοπτική να φοιτούν 420!

Για αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας, με την περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή να έχουν τις αντίστοιχες ευθύνες . Όταν το κτηριακό ζήτημα στο Δήμο Φυλής είναι γνωστό και το γονεϊκό κίνημα διεκδικεί νέα σύγχρονα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες για πάνω από μια δεκαετία κάνεις δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε .

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση πουλάει διάφορα περί «φινλανδικού μοντέλου» και η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων προχωράει βήμα - βήμα, η εικόνα των Δημοτικών και των Γυμνασίων της περιοχής μας , δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα. Οτι τα παιδιά της εργατικής τάξης στερούνται ακόμα και το αυτονόητο: Τουλάχιστον ανθρώπινα σχολικά κτίρια.

Είναι επιλογή τους η έκπτωση σε ότι αφορά τα δικαιώματα των μαθητών στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αφού και το στεγαστικό είναι βασική προϋπόθεση.

Τα παραδείγματα είναι πολλά 11ο Νηπιαγωγείο , 6ο Δημοτικό , 9ο Δημοτικό , 4ο Δημοτικό ,10ο δημοτικό, 11ο Δημοτικό , 3ο Λύκειο .

Ως γονείς αρνούμαστε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση .

Θα συνεχίσουμε :

Να εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε τους κίνηση που θα υποβαθμίζει περεταίρω τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Να διεκδικούμε την συνδρομή όλων των αρμοδίων που απαιτείται , τεχνικών υπηρεσιών, μελέτες, κτλ. για να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Πόσο μάλιστα, όταν αντικειμενικά τίθενται με ένταση θέματα ασφάλειας των παιδιών .

Θα μας βρουν μπροστά τους

 

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων & Φυλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα