Γονείς: Η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες (φωτό αρχείου)

Το ζήτημα της σχολικής στέγης, που σε ορισμένες περιοχές καλύπτεται ακόμα με τη λύση» των κοντέινερ και πρόχειρων κατασκευών, θίγει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων & Φυλής.

Οι γονείς τονίζουν ότι η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος, ενώ συμπληρώνουν ότι  τα παιδιά της εργατικής τάξης στερούνται ακόμα και το αυτονόητο: Τουλάχιστον ανθρώπινα σχολικά κτίρια.

Η ανακοίνωση των γονιών

Mε μπαλώματα και λύσεις που δε καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας στη σχολική στέγη το πρόβλημα δε λύνεται αλλά διογκώνεται .

Η εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαφημίζουν ότι διανύουμε επιβάλλει ψεύτικες κατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος.

Ειδικά σε σχολείο όπως το 2ο Γυμνάσιο που ο αρχικός σχεδιασμός του είναι για 250 μαθητές και λειτουργεί ήδη με 380 η λύση δε μπορεί να είναι η προοπτική να φοιτούν 420!

Για αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας, με την περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή να έχουν τις αντίστοιχες ευθύνες . Όταν το κτηριακό ζήτημα στο Δήμο Φυλής είναι γνωστό και το γονεϊκό κίνημα διεκδικεί νέα σύγχρονα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες για πάνω από μια δεκαετία κάνεις δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε .

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση πουλάει διάφορα περί «φινλανδικού μοντέλου» και η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων προχωράει βήμα - βήμα, η εικόνα των Δημοτικών και των Γυμνασίων της περιοχής μας , δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα. Οτι τα παιδιά της εργατικής τάξης στερούνται ακόμα και το αυτονόητο: Τουλάχιστον ανθρώπινα σχολικά κτίρια.

Είναι επιλογή τους η έκπτωση σε ότι αφορά τα δικαιώματα των μαθητών στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αφού και το στεγαστικό είναι βασική προϋπόθεση.

Τα παραδείγματα είναι πολλά 11ο Νηπιαγωγείο , 6ο Δημοτικό , 9ο Δημοτικό , 4ο Δημοτικό ,10ο δημοτικό, 11ο Δημοτικό , 3ο Λύκειο .

Ως γονείς αρνούμαστε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση .

Θα συνεχίσουμε :

Να εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε τους κίνηση που θα υποβαθμίζει περεταίρω τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Να διεκδικούμε την συνδρομή όλων των αρμοδίων που απαιτείται , τεχνικών υπηρεσιών, μελέτες, κτλ. για να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Πόσο μάλιστα, όταν αντικειμενικά τίθενται με ένταση θέματα ασφάλειας των παιδιών .

Θα μας βρουν μπροστά τους

 

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων & Φυλής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...