Η ΟΛΜΕ δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμα των ΕΛΜΕ και των μελών τους να ενημερώνουν συνδικαλιστικά τους/τις συναδέλφους/φισσες στα σχολεία τους.

Απίστευτο αλλά ενδεικτικό της υποτέλειας ορισμένων στελεχών της εκπαίδευσης:

Διευθυντές/τριες στην Α' Αθήνας παρεμποδίζουν μέλη συνδικαλιστικών παρατάξεων, μέλη ΔΣ των ΕΛΜΕ, ακόμα και μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, από το να ενημερώνουν συνδικαλιστικά τους συλλόγους διδασκόντων, επικαλούμενοι εγκύκλιο η οποία αναφέρεται σε απαγορεύσεις στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2006!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά από αντίστοιχου περιεχομένου εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (Φ1/37172/Δ2/8-3-2019) με θέμα «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες», προκύπτει με σαφήνεια ότι οι εγκύκλιοι αφορούν σε πολιτικά κόμματα και δημοτικές παρατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών του 2019 και όχι σε εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων...

Ολη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Με έγγραφο του ΔΔΕ Α Αθήνας στις 29-12-2022 (α.π. 40370), ενημερώθηκαν τα σχολεία της Α Αθήνας ότι «δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου». Το έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να έχει «προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς το Δ/ντη/ντρια της σχολικής μονάδας τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν από την προβλεπόμενη επίσκεψη».

Δυστυχώς υπάρχουν διευθυντές/τριες στην Α Αθήνας που επικαλούνται το συγκεκριμένο έγγραφο και παρεμποδίζουν μέλη συνδικαλιστικών παρατάξεων, μέλη ΔΣ των ΕΛΜΕ, ακόμα και μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, από το να ενημερώνουν συνδικαλιστικά τους συλλόγους διδασκόντων.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι εγκύκλιοι που αναγράφονται στο έγγραφο αναφέρονται στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2006. Από άλλη, αντίστοιχου περιεχομένου, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (Φ1/37172/Δ2/8-3-2019) με θέμα «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες», προκύπτει με σαφήνεια ότι οι εγκύκλιοι αφορούν σε πολιτικά κόμματα και δημοτικές παρατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών του 2019 και όχι σε εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων.

Εξάλλου αναφέρεται ότι «οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη (…) πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον/την επικεφαλής του συνδυασμού». Τα πολιτικά κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις έχουν επικεφαλής, όχι όμως οι συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η φράση αυτή δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΔΕ Α Αθήνας, δημιουργώντας σκόπιμα σύγχυση στους αποδέκτες του εγγράφου.

Η ΟΛΜΕ δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμα των ΕΛΜΕ και των μελών τους να ενημερώνουν συνδικαλιστικά τους/τις συναδέλφους/φισσες στα σχολεία τους.

Καλούμε τον ΔΔΕ Α Αθήνας να αποσύρει το εν λόγω έγγραφο και τους/τις διευθυντές/τριες να μην το επικαλούνται και να μην παρεμποδίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γαλα
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία
Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας που άνοιξε την χάρτινη συσκευασία του γάλατος που δίνουν τα σχολεία σε μαθητές
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία