Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Πολλά Δημοτικά σχολεία της Κορινθίας αντιμετωπίζουν κρίσιμα εκπαιδευτικά κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί μετατίθενται μέσα στη χρονιά ως σύμβουλοι εκπαίδευσης λόγω αξιολόγησης»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και Νίκος Φίλης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις» με στόχο να παρουσιαστεί η αξιολόγηση στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ως επιτυχημένη.

Οι βουλευτές σε ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητούν να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών που έγιναν σύμβουλοι εκπαίδευσης.

«Πολλά Δημοτικά σχολεία της Κορινθίας αντιμετωπίζουν κρίσιμα εκπαιδευτικά κενά με χαμένες ώρες διδασκαλίας, αφού οι εκπαιδευτικοί μετατίθενται μέσα στη χρονιά ως σύμβουλοι εκπαίδευσης, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη από το Υπουργείο σας για την έγκαιρη αναπλήρωσή τους» επισημαίνουν οι βουλευτές.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ΘΕΜΑ:

«Άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων και άλλα σχολεία της Κορινθίας λόγω των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την αξιολόγηση»

Βρισκόμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου και πολλά Δημοτικά σχολεία της Κορινθίας αντιμετωπίζουν κρίσιμα εκπαιδευτικά κενά με χαμένες ώρες διδασκαλίας, αφού οι εκπαιδευτικοί μετατίθενται μέσα στη χρονιά ως σύμβουλοι εκπαίδευσης, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη από το Υπουργείο σας για την έγκαιρη αναπλήρωσή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1ο Δημοτικό Αγίων Θεοδώρων που από τις 3/2/2023 οι μαθητές της Στ’ τάξης έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό! Παρόμοια προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα δημοτικά σχολεία του Νομού. Μια κατάσταση απαράδεκτη με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου και παρά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Κορινθίας, με στόχο να παρουσιαστεί η αξιολόγηση στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ως επιτυχημένη και με αποτέλεσμα πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπάρχει τεράστια ανησυχία και προβληματισμός σε μαθητές και γονείς επειδή δεν μπορούν να διενεργηθούν βασικά μαθήματα στο Δημοτικό των Αγίων Θεοδώρων, με τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους σε σημαντικές τάξεις, όπως η έκτη δημοτικού, να μένουν πίσω ενόψει Γυμνασίου, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που έχουν επωμιστεί ένα δυσανάλογο βάρος τα τελευταία τρία χρόνια να βρίσκονται σε αδιέξοδο και να καλούνται να καλύψουν εκ των έσω τα σημαντικά αυτά κενά για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην επηρεάσουν αυτές οι ελλείψεις τους μαθητές.

Κι επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι, σημειώνεται πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η αρμόδια Διεύθυνση είχε αιτηθεί την κάλυψη 40 κενών θέσεων και το Υπουργείο είχε, τότε, ανταποκριθεί άμεσα με 45 θέσεις! Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται η Υπουργός: Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και τα υπόλοιπα σχολεία του Νομού;

Οι υπογράφοντες Βουλευτές

Ψυχογιός Γιώργος

Φίλης Νίκος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mathites
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
«Καταπέλτης» η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) κατά ΥΠΑΙΘ: «Δεν προκύπτει επίθεση από χάκερς»
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
thriskeutikaistoria.jpg
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
Για φερόμενη παραβίαση της ελευθερίας συνειδήσεως γονέων και μαθητή που δεν του χορηγήθηκε απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...
Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για ορισμό επιτηρητών Γυμνασίων στα γειτονικά τους Λύκεια όπου εξετάζονται πρώην μαθητές τους...
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...