kerameos
ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ | INTIME
Τι είπε για αξιολόγηση η Κεραμέως - Πανεπιστημιακή αστυνομία: Επικοινωνούν με ομάδες και έξω από τα  πανεπιστήμια

Το τρίτο στάδιο αξιολόγησης θα ξεκινήσει άμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε η Ν. Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο, από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο και αφορούν μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές είτε άλλους.

Στην συνέχεια μίλησε για τον ψηφιακό κόμβο που θα δημιουργηθεί και μέσω του οποίου οι γονείς θα έχουν άμεση ενημέρωση οι γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως πχ. για τις απουσίες και την πώς πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Κεραμέως για πανεπιστημιακή αστυνομία: Επικοινωνούν με ομάδες και έξω από τα  πανεπιστήμια

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με ομάδες της αστυνομίας και έξω από τα πανεπιστήμια, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε τέσσερα μέτρα για την ασφάλεια των πανεπιστημίων, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκε τέλος σε κατάληψη από κακοποιούς, όχι από στελέχη της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Σε εστίες του Ζωγράφου. Πώς έγινε αυτό; Με τη διάταξη του ασύλου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Η αστυνομία είναι μέσα σε τρία πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ) της χώρας, από τον Σεπτέμβριο περίπου. Δεν είναι ένα οριζόντιο μέτρο. Να θυμίζω όμως πως ό,τι έχει να κάνει με το ακαδημαϊκό περιβάλλον, έχουμε δημιουργήσει τέσσερις σειρές μέτρων» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι το θέμα του ασύλου γιατί αυτό μας επέτρεψε να βάλουμε τέλος σε εστίες ανομίας. Υπάρχουν δεκάδες εστίες που τελείωσαν με αθόρυβο τρόπο χάρη στις επεμβάσεις της αστυνομίας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Δεύτερο, σχέδια ασφαλείας. Κάποια από τα πανεπιστήμιά μας για 100 χρόνια δεν είχαν ποτέ σχέδιο ασφάλειας. Σχέδιο ασφάλειας για περιστατικά βίας, ανομίας, για φωτιές για πλημμύρες, για σεισμούς τίποτα. Τώρα, έχουν όλα τα πανεπιστήμια».

Έπειτα, η υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τα προσωπικά δεδομένα στην ελεγχόμενη πρόσβαση στο ΑΠΘ: «Τρίτο, ξεκίνησε η ελεγχόμενη πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη και να σας θυμίσω ότι υπήρξαν αντιδράσεις στην αρχή, εμείς δεν επιμείναμε και είπαμε θα ξαναβάλουμε τα μηχανήματα και δεν προχωράει και αυτό. Τώρα, δεν έχει ξαναγίνει τίποτα. Στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ έχουν εγκατασταθεί, υπάρχουν κάποια ζητήματα προσωπικών δεδομένων, αλλά θα λυθούν κι αυτά και προχωράμε».

«Τέταρτο, οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), οι οποίες έχουν κυρίως αποτρεπτική λειτουργία. Η ελληνική αστυνομία κάνει έναν συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία των ΟΠΠΙ. Ο στόχος είναι πρώτα να έχουν καθαρίσει από εστίες, όπως ήδη έχει γίνει, και έρχονται μετά οι ομάδες προστασίας για να αποτρέψουν την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Άρα όλα αυτά, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Το 2019 είχαμε πολλά περιστατικά βίας την ημέρα, τώρα έχουμε ένα κάθε μήνα» ανέφερε.

«Οι ΟΠΠΙ είναι σε στενή επικοινωνία με ομάδες και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα» κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Λεωφόρος, αυτοκίνητα, δρόμος, κέντρο Αθήνας
Νέα έρευνα: Η Ελλάδα πέτυχε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% το 2020
Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 54 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή μειώθηκαν πάνω από το μισό (54%) συγκριτικά με το 2010...
Νέα έρευνα: Η Ελλάδα πέτυχε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% το 2020
ΥΠΑΙΘ-Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως: Αυτά θα κάνουμε για τους διορισμούς και τους μισθούς των εκπαιδευτικών
Αυξήσεις μισθών σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε η...
Νίκη Κεραμέως: Αυτά θα κάνουμε για τους διορισμούς και τους μισθούς των εκπαιδευτικών
kardia.jpg
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
Η κοινωνική απομόνωση αφορά την αντικειμενική κατάσταση ανυπαρξίας κοινωνικών επαφών και σχέσεων, ενώ η μοναξιά αφορά το οδυνηρό συναίσθημα αδυναμίας...
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
τρόφιμα
Πότε το κρατάς, πότε το πετάς: Λύση στο αίνιγμα της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων
Ξέρετε ότι τα αναψυκτικά θα κρατήσουν το αέριό τους για χρόνια αν πρόκειται για κουτάκι, μέχρι ένα χρόνο σε γυάλινο μπουκάλι και μερικούς μήνες σε...
Πότε το κρατάς, πότε το πετάς: Λύση στο αίνιγμα της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων